Közélet

Búcsút tartottak Bogárzón

Búcsút tartottak Bogárzón

2015. szeptember 6., vasárnap
Búcsút tartottak Bogárzón
Bogarzo

Makó díszpolgári kiállítással, fúvószenekari koncerttel és néptánccal színesített Ünnep lett a Bogárzói Búcsú vasárnap. Kádár József települési képviselő fontosnak tartja, hogy az elszármazott hazalátogató bogárzóiak minden évben megemlékezhessenek az egykor nyüzsgő tanyasi életről.

A Makói Belvárosi Katolikus Plébánia, a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum, a Marosvidék Baráti Társaság és Makó Város Önkormányzata szervezésében szeptember 06-án 10 órától vette kezdetét a Bogárzói Búcsú. A településrész képviselője –

Kádár József

– személyesen is megköszönte a közreműködőknek a fáradságos munkáját. „Hosszú éveken keresztül tartotta meg hitében, anyanyelvében és egy erős közösségben az itt élő embereket, itt keresztelték, eskették, és itt búcsúztatták földi életük utolsó útján. Bár a hajdan virágzó tanyai gazdaságok mára rég omladoznak, lakói kihaltak vagy elköltöztek, de a bogárzói puszta közepén áll ez az építmény, áll a templom, túlélve két világháborút is. A templom búcsúnapja van. Mindig is az egyik legjelentősebb ünnep ezen a vidéken.” – hívta fel a templom szimbolikus jelentőségére a figyelmet beszédében

Farkas Éva Erzsébet

polgármester. A bogárzói templom valóban központi része volt az ünnepségnek: a szentmisét

Pálfai Zoltán

plébános celebrálta valamint a

Szekeres István

garfikus- és festőművész, Makó díszpolgárának kiállítást is a plébános nyitotta meg. A Búcsú a szórakozás és a családi programok mellett így kulturális kikapcsolódásnak is helyt adott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.