Közélet

Borús idő várható a hétvégén sok esővel

Borús idő várható a hétvégén sok esővel

2015. szeptember 24., csütörtök
Borús idő várható a hétvégén sok esővel

Borús, szeles, egyre hűvösebb idő várható a hétvégén, sok esővel. Pénteken országszerte jelentős mennyiségű csapadék hullhat - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Pénteken jobbára erősen felhős, vagy borult idő várható. Országos, jelentős csapadékra van kilátás. Több helyen intenzív záporokra, zivatarokra is készülni kell. Területi átlagban késő estig a Dél-Dunántúlon akár 30-50, másutt jellemzően 15-30 milliméter csapadék valószínű. A keleti országrészben az intenzív zivatarok nyomán lokálisan 50 milliméternél is több csapadék hullhat. A Dunántúlon sokfelé erős, helyenként viharos lesz a szél. Keletebbre csak időnként erősödik meg a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-18 fok között, a legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 13-18, másutt 18-23 fok között valószínű. Szombaton is túlnyomóan borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, zápor, keleten helyenként zivatar. Délután a Dunántúlon egyre kevesebb helyen és kisebb mennyiségben valószínű csapadék. A Dunántúlon, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyében erős, a Nyugat-Dunántúlon néhol viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 10-16 fok lehet. Napközben 13-19 fokig melegszik a levegő. Vasárnap reggelre északkeleten is megszűnik a tartós csapadék, napközben már csak néhol fordulhat elő az országban záporeső. Délutántól több helyen fel is szakadozhat a felhőzet, ugyanakkor helyenként még megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 8-14 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 14-19 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.