Bulvár

Yellow cigarettát szimatolt a mosdóban

Yellow cigarettát szimatolt a mosdóban

2015. augusztus 6., csütörtök
Yellow cigarettát szimatolt a mosdóban
DSC02506

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 1360 doboz adózatlan cigarettát találtak egy szerb autóbusz mosdójában Tompán. A dohányterméket lefoglalták, a szerb sofőr ellen büntetőeljárás indult.

A pénzügyőrök egy szerb rendszámú autóbuszt és utasait ellenőrizték a tompai határkirendeltségen. A jármű sofőrje és utasai a pénzügyőrök kérdésére elmondták, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal. A vámosok a nyilatkozatokat elfogadták, majd az autóbuszt teljesen átvizsgálták. Az ellenőrzésben részt vett Yellow, a cigaretta felderítésére kiképzett labrador, aki a jármű mosdójánál jelzést adott. Yellow szimata nem csalt, hiszen a mosdó alatti gyári üregből összesen 1360 doboz – Pall Mall, Winston, Davidoff, Glamour, Chesterfield márkájú – külföldi eredetű cigaretta került elő. Az elrejtett dohányterméket a sofőr magáénak vallotta. A pénzügyőrök a 1,5 millió forint értékű magyar adójegy nélküli cigarettát lefoglalták, a szerb sofőr ellen a pénzügyi nyomozók költségvetés csalás miatt eljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.