Közélet

Vona: Az EU-s források kockáztatása árán is meg kell védenünk határainkat! + FOTÓK

Vona: Az EU-s források kockáztatása árán is meg kell védenünk határainkat! + FOTÓK

2015. augusztus 26., szerda
Vona: Az EU-s források kockáztatása árán is meg kell védenünk határainkat! + FOTÓK
roszke vona kf 01

Elérkezett az a pillanat, amikor minden illegális bevándorlót vissza kell fordítani Magyarországról – nyilatkozta portálunknak Vona Gábor pártelnök a röszkei gyűjtőpontnál, aki szerint annak árán is meg kell védeni a határainkat, ha ez azzal jár, hogy elesünk az európai uniós forrásoktól.

„A jelenlegi, hazánkra nézve kötelező európai uniós szabályozásokat félre kell tenni, és Magyarországot meg kell védeni. Szükség van a honvédség bevetésére is, ehhez azonban módosítani kell az Alaptörvényt, ezt fogja csütörtökön kezdeményezni a Jobbik. A Fidesz és a Jobbik tudja biztosítani a kétharmados többséget az Alaptörvény módosításához, és abban bízunk, hogy minél hamarabb meg tudjuk teremteni ennek a lehetőségét. Egy lehetőségünk van: hogy a határt lezárjuk, és ezt nemcsak szavakkal és egy átjárható kerítéssel tesszük meg, hanem konkrétan, és akik a határhoz érkeznek, azokat visszafordítjuk” – nyilatkozta portálunknak

Vona Gábor

, a Jobbik elnöke a Röszke melletti gyűjtőpontnál. A pártelnök szerint a helyzet már nem kezelhető a jelenlegi eszközökkel és emberállománnyal, illetve az érvényben lévő uniós szabályozás keretei között sem. Vonát a gyűjtőpontnál arról tájékoztatták, hogy szerda délután négyig 1700 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, így azt is elképzelhetőnek tartja, hogy megdől a tegnapi rekord, amikor is 2200-an

érkeztek hazánkba

illegálisan átlépve a zöldhatárt. A Jobbik elnöke szerint az Európai Unió képtelen kezelni a helyzet, mint ahogy, az ukrán és a görög válságot sem tudta megoldani, ezért Vona Gábor szerint felesleges arra várnunk, hogy az unió megfelelő szabályozást vezet be, akkor illúziókba ringatjuk magunkat. „Le kell számolnunk az összeurópai megoldással és kötelezettségekkel, Magyarországnak saját eszközeivel kell megvédenie a határait” – közölte. Hozzátette, vállalni kell a kérdésben a vitát az Európai Unióval, s akkor is ki kell tartani amellett, hogy megvédjük határainkat, ha ez azzal jár, hogy elesünk az uniós forrásoktól.

Vissza kell fordítani mindenkit a magyar határról

Vona úgy látja, hogy a magyar államhatárnál vissza kell fordítani az embereket, és nekik azokban az országokban – így például Törökországban, Görögországban vagy épp Szerbiában – kell megvárniuk azt a pillanatot, míg hazájukba visszatérhetnek. „Egyértelművé kell tenni számukra, hogy a hazájukba kell visszatérniük, amint a politikai helyzet ezt megengedi. Magyarországnak ebben humanitárius segítséget kell nyújtani. Azt a folyamatot meg kell állítani, hogy a határainkon átengedünk érdemi erő felmutatása nélkül bevándorlókat. A Jobbik azt mondja: eljött a pillanat, amikor mindenkit vissza kell fordítani, aki illegálisan érkezik Magyarországra” – szögezte le Vona Gábor. Hozzátette, azokat, akik már itt vannak, őket abban kell segíteni, hogy minél hamarabb elérjék úti céljukat, vagyis eljussanak nyugat felé. A pártelnök szerint a bevándorlókat fogadó állomásokat lakott területen kívülre kell helyezni, és zárttá kell tenni.

roszke vona kf 02

A helyszínen

Tóth Péter

, a Jobbik szegedi szervezetének elnöke elmondta, Szegedet már rég elérte a migrációs probléma, hiába

nem vesz erről tudomást

Botka László

polgármester. „A legnagyobb problémának azt látjuk, hogy a klinikánk teljesen megtelt, vannak olyan osztályok, ahol alig látnak el magyar állampolgárt, ilyen például a fertőzőosztály, de hosszú sorok vannak a gyermekklinikán is” – közölte Tóth Péter.

Szenti Szabolcs

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, ma 17 óráig 1901 fő illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén.

A Jobbik az alaptörvény módosítását kezdeményezi

A Jobbik csütörtökön benyújtja az alaptörvény módosítását annak érdekében, hogy a honvédséget jogi bizonytalanság nélkül mozgósítani lehessen a határok védelmére - jelentette be Vona Gábor pártelnök szerdán az MTI szerint A Jobbik elnöke budapesti sajtótájékoztatóján fontosnak nevezte, hogy Magyarország egyértelművé tegye: nem engedi át az illegális bevándorlókat, válogatás nélkül visszafordítja őket. Az ellenzéki politikus arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy hívja össze a parlamenti frakcióvezetőket, szakpolitikusokat, és a pártok próbáljanak konszenzusra jutni a bevándorlást illetően. Értékelése szerint - a balliberálisok kivételével - mindenki számára nyilvánvaló, hogy a jelenlegi helyzet államigazgatási, közbiztonsági, közegészségügyi katasztrófahelyzetté fajulhat. Azt is jelezte, hogy érdemi megoldási javaslat esetén a jobbikos képviselők rendelkezésre állnak a kétharmados többség biztosításához. Látszattevékenységben ugyanakkor nem vesznek részt - fogalmazott. Azt mondta, hogy nem díszszázadokra van szükség a határon, hanem olyan katonákra, akiknek megvannak az eszközeik, felhatalmazásuk, hogy visszafordítsák a bevándorlókat. Az eszközöket firtató kérdésre leszögezte, hogy nem emberélet kioltására alkalmas felszerelésre gondolt, hanem például könnygázra, vízágyúra. A bevándorlási hullámnak nem a végén, hanem az elején vagyunk, az a jelek szerint erősödik, durvábbá válik - vélekedett Vona Gábor, aki azt is felvetette, hogy érdemi változás nélkül Magyarország célországgá válik. A jobbikos politikus azt is mondta, hogy nem szabad várni az összeurópai megoldásra, mert az csak későn születhet meg, és az eddigi tapasztalatok alapján alkalmatlan lesz a helyzet rendezésére. Hozzátette: a rendkívüli helyzet miatt Magyarországnak megvan az erkölcsi alapja arra, hogy túllépjen a nemzetközi kötelezettségeken. Magyarország - a történelemben nem először - Európa védőbástyája, ezért a Jobbik felvállalná a vitát Brüsszellel - hangoztatta a pártelnök. Szerinte le kell számolni azzal, hogy pártok vagy a sajtó humanitárius problémának állítja be a helyzetet. A bevándorlásnak vannak ilyen aspektusai - folytatta -, de a magyar emberek jelenlegi és jövőbeli humanitárius helyzetét is figyelembe kell venni.

A Jobbik elnöke szerint a helyzet már nem kezelhető az érvényben lévő uniós szabályozás keretei között.Részletek: http://szegedma.hu/?p=562625

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.