Kultúra

Ünnepi akció a Barcsay-kiállításon

Ünnepi akció a Barcsay-kiállításon

2015. augusztus 18., kedd
Ünnepi akció a Barcsay-kiállításon
Barcsay_kiallitas_2015_enterior_SZG_15_

Kedvezményes belépővel várja a látogatókat a Tornyai János Múzeum augusztus 20-án. Szent István Király ünnepén a családok díjtalanul, az egyéni látogatók 500 forintért tekinthetik meg a Barcsay Jenő a festő, a tanár című nagyszabású kiállítást. A városi fesztivál ideje alatt (augusztus 19. és 23. között) minden belépőjegyet váltónak egy szerény ajándéktárggyal kedveskednek a hódmezővásárhelyi közgyűjteményben.

Barcsay Jenő

(1900-1988) a 20. századi magyar művészet egyik legjelentősebb egyénisége, aki festőként és tanárként is jelentős hatást gyakorolt művészgenerációk sorára. A Tornyai János Múzeumban szeptember elejéig nyitva tartó kiállításon közel 280 műtárgyon keresztül elevenednek meg Barcsay hatalmas életművének állomásai; korai időszakának a francia kubizmus szellemében fogant tájképeitől az ötvenes években készített művészeti anatómia rajzain keresztül, egészen a monumentális mozaikokig és a késői geometrikus-absztrakt festményekig bezárólag.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.