Bulvár

Több mint ezerháromszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében csütörtökön

Több mint ezerháromszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében csütörtökön

2015. augusztus 14., péntek
Több mint ezerháromszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében csütörtökön
migransok99_gs

Ötvenegy csoportban 1307 határsértőt - köztük 285 gyermeket - tartóztattak föl a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén csütörtökön – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Szenti Szabolcs

közölte, hogy a legnagyobb csoportot éjszaka Röszkénél fogták el, ott 87 szíriai, 20 afgán, nyolc pakisztáni és egy iraki állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt. A rendőrök több olyan magyar állampolgárt is elfogtak, aki határsértőket szállított volna Budapestre Szeged térségéből. Egyikük ezer eurót kért három szíriai állampolgártól az útért, másikuk megpróbált elhajtani, és csak több rendőrautó tudta megállítani. A sofőrök ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök a bűncselekmény elkövetéséhez használt járműveket lefoglalták. A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség. Országszerte tiltott határátlépés miatt csütörtökön 1527 embert fogtak el a rendőrök, három gyanúsítottal szemben embercsempészet miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

A legnagyobb csoportot éjszaka Röszkénél fogták el, ott 87 szíriai, 20 afgán, nyolc pakisztáni és egy iraki állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=559605

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 13.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.