Bulvár

Több mint ezerháromszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében

Több mint ezerháromszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében

2015. augusztus 8., szombat
Több mint ezerháromszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében

Csongrád megye déli részén 55 csoportban 1383 határsértőt - köztük 269 gyermeket - tartóztattak föl pénteken a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.

Szenti Szabolcs

közölte, a legnagyobb csoportot reggel Ásotthalom külterületén fogták el, ott 70 afgán, 28 pakisztáni, 13 szír, négy kameruni és egy nigériai állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt. A rendőrök Szeged külterületén hajnalban elfogtak egy helyi férfit is, aki négy szír állampolgárt szállított a főváros felé. A sofőr ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - tudatta az őrnagy. A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség. Országszerte tiltott határátlépés miatt pénteken 1602 embert fogtak el a rendőrök, három gyanúsítottal szemben embercsempészet miatt indult büntetőeljárás - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.