Közélet

Tatárföld köztársasági elnökével tárgyalt Orbán Viktor Kazanyban

Tatárföld köztársasági elnökével tárgyalt Orbán Viktor Kazanyban

2015. augusztus 7., péntek
Tatárföld köztársasági elnökével tárgyalt Orbán Viktor Kazanyban
Orbán Viktor

Orbán Viktor kormányfő péntek este Kazanyban megbeszélést folytatott Rusztam Minnyihanovval, az oroszországi Tatárföld köztársasági elnökével, a találkozón gazdasági kérdések is szóba kerültek - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

Közölte: a két politikus üdvözölte a kazanyi magyar főkonzulátus közelmúltbeli megnyitását. Egyetértettek továbbá abban - folytatta -, hogy a jó gazdasági együttműködést ki kell használni, és növelni kell a Magyarország és Tatárföld közötti kereskedelmi forgalmat, természetesen az európai uniós szankciók által jelentett korlátok figyelembe vételével. A magyar és a tatárföldi vezető szerint ennek egyik lehetséges módja közös vállalatok alapítása, amelyekben a magyar technológia kiemelt szerephez juthat, különösen az egészségipar és a mezőgazdaság területén - mondta a megbeszélésről a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor

Kazanyban az ott zajló vizes világbajnokság (vb) utolsó napján átveszi a következő, 2017-es vb-t rendező országnak járó FINA-zászlót. Emellett vasárnap munkamegbeszélést folytat majd

Dmitrij Medvegyev

orosz kormányfővel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.