Egyetem

Soron kívül vizsgálja a Klik egy pesterzsébeti pedagógus Facebook-posztjait

Soron kívül vizsgálja a Klik egy pesterzsébeti pedagógus Facebook-posztjait

2015. augusztus 25., kedd
Soron kívül vizsgálja a Klik egy pesterzsébeti pedagógus Facebook-posztjait

A köznevelési államtitkárság utasítására a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) soron kívüli vizsgálatot indított egy pesterzsébeti pedagógus Facebook-posztjai ügyében, amelynek eredményétől függően dönt a szankciókról. A vizsgálat idejére a tanárt felmentették a munkavégzés alól - közölte az államtitkárság kedden az MTI-vel.

A 444.hu kedden írt arról, hogy az érintett pedagógus a közösségi portálon a közérdekű tankönyvvásárlási hírek mellett szeret náci vicceket is posztolni,

Hitlerrel

illusztrálva. A köznevelési államtitkárság közleménye szerint, amennyiben a portál által bemutatott megnyilvánulások megfelelnek a valóságnak, a tanár nem maradhat a Klik foglalkoztatottja. A vizsgálat idejére a tanárt a Klik felmenti a munkavégzés alól. Mint írták, az államtitkárság fontosnak tartja, hogy "a pedagógus hivatás gyakorlói megfelelő erkölcsi értékrenddel bírjanak, amelyet az oktatás-nevelés során mind a tanulók, mind pedig a szülők felé közvetítenek. Ennek megfelelő keretet biztosíthat az etikai kódex is, melynek tartalmáról folyamatos egyeztetés folyik a szakmai szervezetek képviselőivel". Az államtitkárság egyúttal leszögezte: elítélnek minden rasszista, antiszemita, gyűlölködő és bármely etnikai vagy vallási kisebbséggel szembeni agressziót, akár az erre való verbális vagy írásos buzdítást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.