Közélet

Megkezdték a bemelegítő medence építését Vásárhelyen

Megkezdték a bemelegítő medence építését Vásárhelyen

2015. augusztus 5., szerda
Megkezdték a bemelegítő medence építését Vásárhelyen
medenceepites_hmvhely

Szerdán megkezdték a bemelegítő medence építését a hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszodában - írja a promenad.hu. Az munkálatok a strand több pontját is érintik, a beruházás részleteiről Almási István polgármester, valamint Benkő Zsolt önkormányzati képviselő tájékoztatta a sajtó képviselőit.

A hírportál szerint

a Török Sándor Strandfürdő az elmúlt időszakban számos fejlesztésen esett át: tavaly például a vásárhelyi önkormányzat a gyerekek számára egy élményfürdő-részleggel bővítette a strandot. A 2016. július 6-10. között zajló Ifjúsági Úszó Európa Bajnokság azonban további fejlesztéseket kíván. Az egyik legfontosabb, hogy a nagy versenymedence mellett lennie kell egy legalább 25x25 méteres bemelegítő medencének. Ennek munkálatait szerdán kezdték meg a Strand területén. - Az önkormányzat úgy döntött – az úszókkal egyeztetve -, hogy az előírt minimum helyett egy 25x33 méteres medencét alakítanak ki, amit így nemcsak az úszók, hanem a vízilabdázók is igénybe vehetnek – idézi

Almási István

polgármestert a promenad.hu. Itt szociális és légtechnikai blokk kap helyet az alagsorban. A tervezett bővítés a kijáratnál kezdődik, és gyakorlatilag közvetlenül fog kapcsolódni a fedett uszodához. A bemelegítő medencét előreláthatólag 2016 tavaszán fejezik be. A felújítások is megkezdődtek, ezek többek között érintik a női-, férfi-, valamint a csapatöltözőket, a vizesblokkokat, valamint a burkolatokat is kicserélik, valamint új padok és új öltözőszekrények is lesznek. Kijavítják a fedett versenymedence és a tanmedence körüli burkolatot is, felújítják a versenymedence lelátóját, és a külső homlokzat nézőtér feletti alumíniumszerkezet fóliázott üvegeit 100 négyzetméteren hőszigetelt üvegekkel cserélik ki. Ezek a felújítási munkák várhatóan ősszel fejeződnek be. A fejlesztések összesen 960 millió forintból valósulnak meg, kormánytámogatással. A fürdő külső részét is fejlesztik: megújul a vendég WC, az épület burkolatának, szaniterjeinek cseréje is meg fog valósulni. A régi, szabadtéri medencénél található lelátó helyén pedig egy edzőtermet kívánnak kialakítani: a lelátót lebontva, de alapjait felhasználva fogják kialakítani a körülbelül 300 négyzetméteres edzőtermet. Ez utóbbinak a közbeszerzése még folyamatban van, de még ez év őszén elkezdődik az építés. A promenad.hu szerint

Benkő Zsolt

önkormányzati képviselő hozzá tette, hogy ezen fejlesztések megvalósulásával a vásárhelyi strand Európa- és világszínvonalú komplexummá válhat. Annak tesztelésére, hogy valóban alkalmas-e a vásárhelyi strand világesemények megrendezésére, egy főpróbát szerveznek 2015 decemberében. A magyar Úszó Szövetség és a Hód Úszó SE közreműködésével ún. 8 nemzet kupát – amely a kelet-európai országok fiatalajait fogja össze - rendez a város. Ennek előkészületei folyamatosan zajlanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.