Közélet

Megerősítette együttműködését az SZTE a Pick-kel

Megerősítette együttműködését az SZTE a Pick-kel

2015. augusztus 26., szerda
Megerősítette együttműködését az SZTE a Pick-kel
SZS20140401_szte_rektori_hivatal_003

Új termékek, műszaki-technológiai és folyamat-fejlesztések – egyebek mellett ezeket is tartalmazza az a stratégiai együttműködési megállapodás, mellyel megerősítette a Szegedi Tudományegyetem és a Pick Szeged Zrt. eddigi együttműködését. A világszerte ismert magyar cég a hallgatóknak gyakorlati helyet valamint gyakornoki programokat is biztosít.

A kutatás, a fejlesztés valamint az oktatás területét is magába foglalja az a stratégiai együttműködési megállapodás, amelyet a Szegedi Tudományegyetem és a Pick Szeged Zrt. kötött. Az intézmény és a vállalat a korábbiakban is több területen működött együtt, a dokumentum aláírása ennek a közös munkának egyfajta megerősítése, keretbe foglalása. A jövőben a Szegedi Tudományegyetem és a Pick Zrt. kiemelten működik együtt az alap- és alkalmazott kutatások területén, így folyamat-fejlesztésekben, műszaki-technológiai fejlesztésekben, valamint új termékek fejlesztésében. A megállapodás kitér az oktatásra is: a Pick Szeged Zrt. szakmai gyakorlati helyet biztosít a szegedi egyetem hallgatóinak, gyakornoki programmal támogatja szakmai fejlődésüket, és bekapcsolódik az SZTE tehetséggondozó programjaiba – ösztöndíjak révén is. A Pick Szeged Zrt. – amely a Bonafarm vállalatcsoport tagjaként Magyarország legnagyobb húsipari vállalkozása, országszerte négy városban vannak gyártóüzemei, öt telephellyel, saját üzletlánccal, Budapesten pedig kereskedelmi központtal rendelkezik – támogatja az egyetemi értékek megőrzését, és anyagi támogatást nyújt az egyetemi alapfeladatok megvalósításához. Utóbbiakat az egyetem alumni szervezetével, az SZTE Alma Materrel együttműködve valósítják majd meg. A világranglistákon előkelő helyen szereplő szegedi felsőoktatási intézmény és az ország legnagyobb húsipari vállalata pályázatokon is indul majd közösen, az együttműködési megállapodás eredményeként kialakított témákra, projektekre pedig külön-külön egyedi megállapodásokat kötnek. A szerződést

Szabó Gábor

, az SZTE rektora,

Devecz Miklós

, az SZTE kancellára és

Nagy Endre

, a Pick Zrt. vezérigazgatója írta alá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.