Sport

Lovasnapokat tartottak Algyőn + FOTÓK

Lovasnapokat tartottak Algyőn + FOTÓK

2015. augusztus 17., hétfő
Lovasnapokat tartottak Algyőn + FOTÓK
fogathajtas05kf

Több mint százan mérettették meg magukat a hétvégén az Algyői Lovasnapokon. Az országos díjugrató- és fogathajtó versenyre szerte az országból érkeztek lovasok - adta hírül a promenad.hu.

Mint az a portál

beszámolójában

áll, a verseny a mai kor követelményeinek megfelelő, modern versenypályán zajlott. "A lovasnapoknak közel két évtizedes hagyománya van a nagyközség életében. A sporteseményt éveken át a Juhász család szervezte meg, majd az Algyői Lovasklub, idén pedig az Algyői Sportkör bonyolítja le a versenyt" – mondta köszöntő beszédében

Molnár Áron

, Algyő polgármestere, aki megköszönte az Algyői Lovas Klubnak, és mindazoknak, akik az évek során részt vettek az Algyői Lovasnapok szervezésében, hogy méltó körülményeket teremtettek a versenyhez. Alacsonyabb (80-90 centiméteres) és magasabb (120 centiméteres) akadályok átugratásával, változatos pályát kellett teljesíteniük szombaton a díjugratóknak, akik az egyes kategóriákban indultak. A B/0 kategóriás versenyzők 80-90 centiméteres magasságba emelkedtek lovukkal, majd a B/1 versenyszám következett, többek között kezdő lovasok részvételével, akik először mérettették meg magukat versenyen. Ezután a B/2, illetve a B/3 kategóriásoké volt a pálya, majd magasabbra "tették a lécet", és a nap fő versenyszámaként kezdetét vette a kiemelt díjazású Gyevi-kupa, 27 indulóval.

Zajzon András

, az Algyői Sportkör lovas szakosztályának vezetője elégedett volt a részvételi aránnyal, és azzal, hogy a kánikula ellenére sokan ellátogattak a településre. Elmondta, bár a nagy meleg a lovakat és a lovasokat is megterhelte, ennek ellenére szépen teljesítettek a versenyzők, többek között az algyőiek is, akik közül sokan hibátlanul abszolválták a pályát. A díjugrató versenyen sok fiatal indult, a mórahalmi

Knipf Bendegúz

is közéjük tartozott. A Baktói Lovasklub ifjú titánja négy éve versenyszerűen lovagol, semmi sem tudja elvenni a kedvét a lovassportról, nagy elánnal versenyez. A sikerek is jönnek, a szombati díjugrató számok közül például B1/a kategóriában első, B/0 kategóriában pedig a második helyezést érte el, Clarissa nevű lovával. "Nagyon jó a pálya alapja. Folyamatosan locsolják, nem csúszkálnak rajta a lovak, biztonságban érezzük magunkat" - fogalmazott. Nemcsak a díjugratás volt látványos és szórakoztató. Az érdeklődők csikós és díjlovas bemutatót is megcsodálhattak. Előbbit

Molnár László

csikós, míg utóbbit

Fejes Kata

és

Lévai Renáta

, a hódmezővásárhelyi Kéktói Ménes SE tagjai mutatták be. Népszerű volt a pónilovaglás, lovaskocsikázás és bikarodeó is a gyerekek körében, csak úgy mint a különböző népi játékok: volt kézi hajtású kosaras hinta, erőkar, labirintus, különféle tekerő játékok, lábtaposó és gólyaláb is. 10 és 15 óra között véradást is tartottak a Levendula Hotel konferenciatermében.

Gubacsi Szilárd

versenyigazgató elmondta, a lovasnapok az idei évtől minősítő pontokat is ad a versenyzőknek. Hozzátette, jövőre 3-4 verseny szervezése a kitűzött cél, illetve hosszabb távon a lovaspálya és környékének folyamatos fejlesztése. "A pálya szomszédságában nemrégen adták át a Levendula Hotelt. A megszálló vendégeknek lovasszolgáltatásokat szeretnének nyújtani, a helyi lovardákkal összefogva" - fogalmazott. A díjugrató verseny részletes eredményei

ide kattintva

olvashatók. Vasárnap az egyes- és kettesfogatok, illetve a póni kettesfogatok akadályhajtásban mérettették meg magukat.

Eredmények:

Kettesfogat CAN-C Kétfordulós akadályhajtás:

1. Deli Dániel - Makói Silver SE: 0 hibapont 0 összevetés hibapont 2. Olasz Lajos - Kéktói Ménes SE: 0 hp. 0 ö.hp. 3. Józsa László Dávid - Tiszaföldvári Lovas Klub SE 0 hp. 3 ö.hp.

Kettesfogat CAN-C díjhajtás:

1. Olasz Lajos - Kéktói Ménes SE: 50.33 hp. 2. Deli Dániel - Makói Silver SE: 58 hp. 3. Gubacsi Szilárd - Algyői Sportkör: 64 hp.

Kettesfogat SZLV kétfordulós akadályhajtás:

1. Boldizsár János - Boldizsár Team: 0 hibapont 2. Miklós Kata - Boldizsár Team: 0 hp. 3. Kurucz Imre - Szentesi FE: 0 hp.

Egyesfogat SZLV kétfordulós akadályhajtás:

1. Fodor Zsuzsanna - Bordányi Lóbarátok Köre: 0 hp. 2. Boldizsár János - Boldizsár Team: 3 hp. 3. Gémes Lajos - Bercsényi LK: 6 hp.

Póni kettesfogat SZLV kétfordulós akadályhajtás:

1. Balla Evelin - Kinizsi SK: 0 hp. 2. Fülöp Róbert - Kinizsi SK: 0 hp.

Lovasnapokat tartottak Algyőn - KLIKK után fotóözön ITT: http://szegedma.hu/?p=560265

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 17.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.