Bulvár

Látványetetések és ritka állatok simogatója az Állatkertek Éjszakáján

Látványetetések és ritka állatok simogatója az Állatkertek Éjszakáján

2015. augusztus 27., csütörtök
Látványetetések és ritka állatok simogatója az Állatkertek Éjszakáján

Látványetetésekkel és egzotikus állatok simogatójával is készülnek az állatkertek országszerte 12 helyszínen az Állatkertek Éjszakája idei programjain - mondta el Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője csütörtökön, az M1 műsorában.

"Idén az ország tizenegy településén, 12 állatkertben szervezik meg a programot; Budapest vonzáskörzetében a Fővárosi Állatkert mellett a Tropicarium és a Budakeszi Vadaspark, Győr, Veszprém, Pécsen a belvárosi Akvárium-Terrárium és a Zsolnay Kulturális Negyed, az ország másik felében pedig Miskolc, Debrecen, Jászberény, Kecskemét, Szeged, és a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum csatlakozott a rendezvényhez" - sorolta a szóvivő. Mint azt hangsúlyozta, a programok minden helyszínen igazodnak a helyi adottságokhoz és lehetőségekhez, lesz, ahol korábban kezdenek és tovább tartanak nyitva, de a legtöbb helyen - ahogy a fővárosban is - este 7-kor kezdődik és éjfélig tart az esemény. "Ilyenkor arra törekszünk, hogy még közelebb lehessen kerülni az állatokhoz, valamint hogy kicsit betekinthessenek a látogatók a kulisszák mögé is. A fővárosban például lesznek izgalmas látványetetéseink, amelyekbe a közönséget is bevonjuk, de azt is meg lehet nézni, hogyan esznek marhaszívet a piráják" - mondta. Az érdeklődők bepillanthatnak az állatgondozók munkájába is, a Mérgesházban például bemutatják, hogyan, milyen eszközökkel gondozzák az állatokat, de óriáskígyó vagy egzotikus rovarok simogatására is sor kerül az este folyamán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.