Sport

Labdarúgás: Maksimovic góllal, a SZEOL remivel debütált + FOTÓK

Labdarúgás: Maksimovic góllal, a SZEOL remivel debütált + FOTÓK

2015. augusztus 8., szombat
Labdarúgás: Maksimovic góllal, a SZEOL remivel debütált + FOTÓK
szeol_gyula34_gs

Első idei bajnokiján hátrányból felállva játszott döntetlent a SZEOL SC a vendég Gyula ellen az NB III Közép csoport második fordulójában.

A Várfürődő-Gyulai Termál FC ellen kezdte meg a bajnokságot a SZEOL SC, az ellen a gyulai gárda ellen, amelynek tavaly gólt sem tudott lőni a két találkozó alkalmával, ellenben mindkét mérkőzésen alulmaradtak a szegediek. Négy új igazolás a kezdőcsapatban debütált a SZEOL-nál, a védelem közepén

Makra

és

Rácz

, előttük

Fülöp

, a csatársorban pedig

Maksimovic

is a kezdősípszótól tagja volt

Tóth Ákos

együttesének. Főleg pontrúgásból akadt némi veszély a kapuk előtt a meccs első periódusában, ahogy arra a tavalyi szezonból emlékezhettünk, a gyulaiak ezúttal is a zárt védekezésből indított kontrákra építették taktikájukat.

Ondrejó

lövéseivel veszélyeztetett a SZEOL negyed órát követően, de

Harman

résen volt, majd az első félóra végén némileg váratlanul és jókora szerencsével vezetést szerzett a Gyula, miután

Sipos

bal oldali szabadrúgásába nem ért bele senki középütt, azonban pont így lett jó csavarása, mert

Leindler

kapujának bal alsó sarkában kötött ki a labda, 0-1. Pár perccel később Buzási egyenlíthetett volna, de Harmanba vágta a

Puskás

szabadrúgása utáni kipattanót, közvetlenül a szünet előtt pedig Maksimovic fejese landolt a felső lécen a gyulai hálóőr közreműködésével, így azonban gyulai vezetéssel fordulhattak a csapatok. A szünetben kettőt is cserélt Tóth Ákos: Buzási helyett

Kormányos

, míg Ondrejó helyére

Végh Ariel

érkezett a SZEOL-ba a második félidőre. Majd' tíz perc elteltével az első nagyobb lehetőség a vendégek előtt adódott, de

Nagy Gergely

ballábas szabadrúgása kívülről érte a bal kapufát, majd a hatvanadik perctől teljesen átvette a játék irányítását a labdabirtoklásban addig is ellenfele fölé növő szegedi gárda. Maksimovic fejesét követően

Beretka

lábában maradt az egyenlítés, a csatár mintegy öt méterről lőtt az oldalhálóba, a vendégeknek nagyon jól jött az ivószünet, nem csak a hatalmas meleg miatt. Bő negyed órával a vége előtt Beretka másodjára is egyenlíthetett volna, amire végül a 77. percig kellett várni: védekező pontrúgás előtt cserélt a Gyula, és bizony gólt is kapott ebből a fürdővárosi együttes, Végh Ariel szögletét a csereként beállt

Faragó

fejelte kapura, amit a remekül védő Harman még kiütött, az érkező Maksimovic léc alá tartó ismétlését azonban már ő sem foghatta, ezzel góllal debütált a SZEOL új támadója, 1-1. A végére igazán tetszetős akciókat vezetettek

Puskás Csabáék

, de kiválóan játszó Harman kapus eszén másodjára már nem tudtak túljárni, így a SZEOL bár sokat dolgozott a győzelemért, de meg kellett elégednie az egy ponttal a nyitómérkőzésen. A SZEOL SC számára sűrű hét következik, hiszen szerdán a Magyar Kupa első fordulójában az NB III-ból kiesett Hajdúböszörmény otthonában lép pályára szerdán, 17 órától, majd szombaton egy újabb idegenbeli meccs vár Tóth Ákos tanítványaira, amikor is a harmadosztály harmadik fordulójában Szentlőrincre látogatnak 17.30-tól.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 300 néző
2015. augusztus 8., 17.30
SZEOL SC
Gyulai Termál FC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Jakab Árpád • asszisztens: Sebestyén László, Vad Anita.
1
-
1

Labdarúgó NB III Közép csoport, 2. forduló

SZEOL SC - Várfürdő-Gyulai Termál FC 1-1 (0-1)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 300 néző. Vezette: Jakab Árpád (Sebestyén László, Vad Anita.)

SZEOL SC:

Leindler - Buzási (Kormányos - a szünetben), Rácz, Makra, Grünvald, Forró (Faragó 61'), Puskás, Fülöp, Ondrejó (Végh - a szünetben), Maksimovic, Beretka.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gyula:

Harman - Kovács, Szabó Cs., Ferenczi, Pilán, Balogh, Bálint (Burai 74'), Nagy, Sipos, Okos (Hegedűs 75'), Styecz (Turcsek 79').

Vezetőedző:

Szekeres Lajos.

Gól:

Maksimovic (76'), ill. Sipos (33').

Sárga lap:

Buzási (32'), ill. Bálint (66'). Tóth Ákos:

"Az első félidőben álmosan, tompán játszottunk, ettől függetlenül null-nullra le kellett volna hozni azt a játékrészt is, hiszen elképesztő potyagólt kaptunk. Ellenben a második félidő úgy gondolom, abszolút az eladható kategória, mind a játék ritmusát, mind a kidolgozott helyzeteket tekintve. Sajnos nem volt ma szerencsénk, két pontot elveszítettünk, de nem vagyok elkeseredve a második félidőben mutatott produkciónk miatt. Látva az eredményeket, pontosan tudom, hogy ugyanolyan őrült bajnokság következik, mint ami az előző volt, szeretném, hogyha hosszabbak lennénk, mint a többiek."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+3'
Vége, lefújja a játékvezető: bár a végén több lehetősége volt a győzelemre is a SZEOL-nak, de nem tudta legyőzni a Gyulát, ellenebn a tavalyi szezonnal ellentétben egy pontot legalább fogott ellenfelével szemben Tóth Ákos együttese.
90+1'
Három percet tesz rá Jakab sporttárs.
90'
Bár Kovács Tamás a SZEOL kapujába lő, de mindezt lesről teszi, így érvénytelen a gól. Azonnal zár is vissza a Gyula, a SZEOL mindent megtesz a győzelem érdekében.
86'
Kimondhatjuk, Harman tartja meccsben a Gyulát: előbb Beretka fordult le védőjéről, és lőtte el a hosszúra mintegy hat méterről, de a gyulai kapus szögletre ütötte a labdát, majd a kicsiben elvégzett sarokrúgás után Végh lőtt nagy erővel a tizenhatoson belülről, ám a jobb alsó felé tartó labdát Harman bravúrral ütötte ki.
85'
Ezt most megúszta Pilán, aki kőkeményen csúszott oda Végh Arielnek, de csak figyelmezteti őt a játékvezető. Fölényben a SZEOL, a vendégek jól láthatóan megelégednének az egy ponttal.
81'
Gyönyörű akció végén centiken múlt a vezetés! Kormányos jobb oldali beadását remekül fejelte vissza Maksimovic az érkező Faragónak, aki kapásból lőtt 10 méterről, de lövése a jobb kapufa mellett suhant el, óriási helyzet volt.
79'
Kihasználja harmadik cserelehetőségét is a Gyula: Styeczet Turcsek váltja a vendégeknél.
78'
Óriásit blokkolt Rácz, miután egy vendég labdaszerzést követően teljesen üresen maradt az ötös bal sarkánál Burai, aki félfordulatból lőtt, de Rácz blokkolta löketét, nagy mentés volt.
76'
GÓÓÓÓÓL! Maksimovic góllal mutatkozik be! Végh Ariel jobb oldali szögletét elsőre Faragó fejeli kapura, de az kipattan Harmanról, Maksimovic pedig közelről a léc alá bombáz, 1-1. Rossz ómen volt a védekező pontrúgás előtti csere, ahogy azt a futball íratlan szabályai is tartják.
75'
Még egy csere a SZEOL szöglete előtt: Okos helyére Hegedűs Edvin érkezik.
74'
Először változtatnak a vendégek: a sárgás Bálintot Burai váltja a Gyulában.
73'
Beretka lábában volt az egyenlítés! Grünvald okosan visszagurított az alapvonalról, az érkező Beretka pedig várt egy momentumot, így kissé maga alá került a labda, így mintegy nyolc méterről nem tudta erővel meglőni azt, így Harmannak jóval könnyebb dolga volt.
71'
Maksimovic most Harman kezébe fejeli kissé szorított helyzetből, miután Végh Ariel jobbal ívelt középre.
67'
Itt az ivószünet ideje: talán ez most a Gyulának jön jobban, mert kisebb fölénybe került a SZEOL, így a vendégek azonban rendezhetik soraikat.
66'
Utólag ad sárga lapot Bálint Balázsnak a játékvezető, a gyulai játékos Puskást rúgta fel még az előző helyzetet megelőzően, de Jakab Árpád az előnyszabály után adta csak oda a lapot.
66'
Mi maradt ki! Egy kicsit fellazult gyulai védelem mellett kanyaríthatott középre Kormányos, a balon érkező Beretka azonban öt méterről az oldalhálóba lőtte a labdát, ez óriási egyenlítési lehetőség volt.
61'
Eddig várt Tóth Ákos, aki kockáztat, hisz nem tehet mást: Forró helyére egy újabb támadót, Faragó Bencét küldi be a SZEOL mestere.
60'
Maksimovic fejese megy centikkel mellé! Egy szépen felépített támadás végén Fülöp tekert középre remekül, majd az újonnan igazolt csatár bólintott mintegy tíz méterről, de fejese a bal kapufa mellett ment el.
54'
Úh, ez nem sokon múlt! Kecsegtető helyzetből lőhetett szabadrúgást a Gyula: Nagy Gergely bal lábas, 17 méterről csavart labdája végül éppen a bal keresztléc mellett kötött ki, kívülről érte a hálót lövése.
52'
Sikerült megbontani most a gyulai védelmet a jobb oldalon: Kormányos beadását azonban Szabó Csaba fejelte ki a mezőnybe. Lényegében nem változott a játék képe: meddő mezőnyfölényben a SZEOL.
46'
A szünetben kettőt is cserélt Tóth Ákos: Kormányos és Végh Ariel is már a pályán kezdi meg a második 45 percet, ellenben Buzási és Ondrejó már nem jött ki a szünet után.
46'
A SZEOL indította útjára a labdát a második félidőben.
SZÜNET
45+2'
Jakab Árpád lefújja, egy némileg szerencsés szabadrúgással vezet a Gyula a szünetben: a fürdővárosiaknak immáron két és fél meccs óta nem tud betalálni a SZEOL, amelynek pokoli nehéz dolga lesz a második félidőben.
45+2'
Maksimovic! Még a szünet előtt egyenlíthetett volna a SZEOL, Fülöp lágyan, a tizenhatoson belülre ívelt labdáját fejelte kapura Maksimovic, a labda azonban Harman kisebb segítéségével a felső lécről jött vissza, majd blokkolták az ismétlést.
45'
Harman még éppen elérte Buzási beadását, pedig az érkező Grünvald a kapuba bólinthatott volna,de a gyulai kapus nem először avatkozik közbe remekül.
43'
Nincs változás a gól után sem, sőt: minden Gyula-játékos a saját térfelén, így nincs túl sok opciója a SZEOL-nak, ezt a védelmet kőkemény feladat lesz feltörni a továbbiakban.
38'
Megélénkült a meccs, Balogh Milán távoli, kellemetlenül pattogó kísérletét tolja kornerre Leindler. A szögletet ugyan Szabó Csaba kapura tudja fejelni, de túl magas ívű volt fejese.
37'
Majdnem ott az egyenlítés! Puskás távoli szabadrúgását csak kiütni tudja Harman, a kipattanóra érkezik Buzási, de közelről a kapusba vágja az ismétlést, ez nagy lehetőség volt.
35'
Makra csúsztatja haza röviden, amire majdnem odaér Balogh Milán, de végül a kimozduló Leindler begyűjti a labdát, egy pillanatra megijedhettünk enneél a szituációnál. Innen nagyon nehéz lesz a SZEOL-nak, ezt a tavalyi két meccs is megmutatta.
33'
Gól, vezet a Gyula... Sipos szabadrúgásába senki nem ér bele középen, és végül a bal kapufa tövéről befele csorog, ezzel előnyben a vendégek.
32'
A sokadik előrevágott labdából megszületik az első sárga: Buzási rántotta le ellenfelét a tizenhatos bal oldalánál, ahonnan szabadrúgást lőhet a Gyula.
29'
Okos kap egy jó indítást, de lapos beadásába belelép Buzási, így szöglettel jöhet a Gyula - a sarokrúgás után végül Nagy Gergely lőtt távolról, de jóval Leindler kapuja fölött kötött ki a labda.
25'
Grünvald sikertelen beadása után ivószünetet rendel el a játékvezető: ez persze alkalmat is kínál pár taktikai tanácsnak a két vezetőedző számára.
21'
Eddig kísértetiesen hasonlót a tavaly őszi meccsre a mai találkozó: a Gyula mélyen behúzódva védekezik, és a kontrákra épít, labdabirtoklásban pedig hiába nő ellenfele fölé a SZEOL, a tizenhatos előtt felhúzott fal ellen nehéz futballoznia.
16'
A meccs eddigi legnagyobb lehetősége maradt ki: Makra passzolta fel a labdát Fülöpnek, aki visszatette a tizenhatos vonalában érkező Ondrejónak, aki egy csel után a bal alsó felé tekert, de Harman leért a lövésre.
12'
Ondrejó vállalkozott bátran távolról lövésre, laposan pattogó labdáját szögletre tolta Harman.
11'
Miután Ferenczi nem tudott felszabadítani, balról lőhetett szögletet a SZEOL: Fülöp ívelte középre a labdát, amit Harman a léc alól ütött ki, ismétlésre viszont nem volt mód.
7'
Mit mentett Rácz! Burai verte meg ellenfelét a bal oldalon, majd betört a kapu fele, az ötös bal sarkánál azonban tanítanivaló becsúszással tisztázott Rácz, nagyon fontos szerelés volt.
4'
Sipos ugrott volna ki a jobb oldalon, de rosszul vette át a labdát, így a visszazáró Beretka végül tisztázni tudott. Egyelőre nagy küzdelem zajlik a pályán.
1'
A vendégek kezdték a meccset. A SZEOL SC tiszta fehérben, fekete alsóban lép pályára, míg a Gyula piros mezben, fekete nadrágban játszik ma.
17.23: Az új igazolások közül a kezdőben debütál a védelem közepén Makra Zsolt és Rácz László, valamint Fülöp Tibor, és Nikola Maksimovic is először húzza fel a SZEOL mezét. A kispadról Tóth Ákos a kapus Szabó Gergő mellett Faragó Bencét, Kormányos Kolost, Varga Richárdot, Végh Arielt, Gajág Gergőt és Ördögh Kristófot vetheti be a meccs során. 17.16: Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadionból, ahol perzselő erejű nap fogadta a csapatokat. A SZEOL már éppen befejezte a melegítést, hamarosan kezdődik az idény első bajnokija a szegediek számára. A mérkőzés Jakab Árpád sípszavára 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Hiába hajtott nagyot a SZEOL, Tóth Ákos tanítványai fordítani már nem tudtak a Gyula ellen - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=558274

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.