Sport

Labdarúgás: Puskás szabadrúgásával nyert a nagyot küzdő SZEOL Szentlőrincen + FOTÓK

Labdarúgás: Puskás szabadrúgásával nyert a nagyot küzdő SZEOL Szentlőrincen + FOTÓK

2015. augusztus 15., szombat
Labdarúgás: Puskás szabadrúgásával nyert a nagyot küzdő SZEOL Szentlőrincen + FOTÓK
DSC_0212

A hajrában emberhátrányban futballozva aratott egygólos győzelmet a SZEOL SC Szentlőrincen a labdarúgó NB III Közép csoport harmadik fordulójában.

A Blues Kertben hangoltak

A SZEOL SC csapata a szentlőrinci út előtt az újszegedi Blues Kert vendéglőben költött el ízletes ebédet. Látogasson el Ön is a Blues Kertbe, a menükínálatról és a specialitásokról, köztük a híres grillételekről ide kattintva tájékozódhat!

A találkozó egészére elmondható, élénk iramban robogtak a csapatok, dacolva az elképesztő nyári hőséggel. A kezdősípszót követően a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, aminek révén kis híján már a 4. percben megszerezték a vezetést, ám

Kéri Tamás

fejesét

Pacéka Norbert

hatalmas bravúrral védeni tudta. A 15. minutumban azonban már a kapus sem tudott segíteni a szentlőrincieken, miután

Puskás Csaba

mesterien bombázott a bal felső sarokba egy 28 méteres szabadrúgást. (0-1) Ezt követően a hazai alakulat igyekezett átvenni a mérkőzés irányítását, ami persze magával hozta a kontrázás lehetőségét a szegediek számára.

Papp Zoltán

tanítványai a legközelebb a 37. percben jártak a gólhoz, ekkor

Tóth Márk

16 méteres lövését kellett vetődve hárítania

Leindler Domonkosnak

. A játék képe a szünet után sem változott, a hazaiak lelkesen hajtottak az egyenlítésért, míg Kériék igyekeztek egy jó ellentámadással pontot tenni a meccs végére. A hajrához érkezve aztán tíz főre fogyatkozott a SZEOL, miután

Gajág Gergőt

a játékvezető második sárga lappal kiállította. Szerencsére azonban

Tóth Ákos

legénysége emberhátrányban is képes volt megőrizni szűk előnyét, megszerezve ezzel a győzelmet, egyszersmind visszavágva a riválisnak a tavalyi szezon két összecsapásán elrabolt pontokért. Az immár négy bajnoki egységet számláló szegedi együttes jövő szombaton a Szekszárdot fogadja a Felső Tisza parti stadionban.

Szentlőrinc, 150 néző
2015. augusztus 15., 17.30
Szentlőrinc SE
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Mód István • asszisztens: Radák László, Nagy Attila
0
-
1

Labdarúgó NB III Közép csoport, 3. forduló:

Szentlőrinc SE - SZEOL SC 0-1 (0-1)

Szentlőrinc, 150 néző. Vezette: Mód István (Radák László, Nagy Attila).

Szentlőrinc:

Pacéka - Dekanics, Kalmár, Hajnal, Bartal (Lóth 34'), Turi (Füredi 66'), Kiss, Berdó, Tóth M., Mezei (Zámbó 34'), Nikolic.

Vezetőedző:

Papp Zoltán.

SZEOL:

Leindler - Kormányos, Gajág, Makra (Forró - a szünetben), Grünvald, Rácz, Fülöp, Puskás (Ondrejó 77'), Kéri, Maksimovic (Buzási 75'), Beretka.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Puskás (15').

Sárga lap:

Kiss (15'), Mezei (33'), Zámbó (87'), ill. Puskás (28'), Gajág (53'), Rácz (68').

Kiállítás:

Gajág (73'). Tóth Ákos:

"Gratulálok a srácoknak, mert nagyot küzdöttek! Ha csapatjátékban nem is, de csapategység terén mindenképpen előrébb léptünk. Tíz emberrel tudtunk nyerni, miközben mindkét belső védőnket elvesztettük a mérkőzés folyamán, de a hősies védekezésünk és a veszélyes kontráink három pontot értek a mai napon."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+5'
Vége! Mód sporttárs lefújta! Rendkívül értékes győzelmet aratott a SZEOL idegenben!
90+4'
Újabb ígéretes kontra, Kéri vezette fel a labdát, de aztán Ondrejó helyett az egyensúlyából kibillenő Kormányost választotta, így oda a lehetőség.
90+1'
Bejutott a labda a szegedi kapuba, de ez így szabadrúgás kifelé: Leindlert lökte labdástul a vonal mögé Nikolic egy hazafejelésnél.
90+1'
A játékvezető öt perc hosszabbítást jelzett.
90'
Ismét egy dupla lőrinci szöglet miatt kellett izgulnia a vendégeknek, másodjára azonban Ondrejó kivágta a labdát a mezőnybe.
86'
Ondrejó indult meg egy kontrával, igyekezett bevárni, hogy Beretka is felzárkózzon, de 19 méterre a kaputól felvágták a cselezgető középpályást. A szabadrúgást Fülöp a sorfalba tekerte.
84'
Egészen hihetetlen jelenetek: Kormányos sportszárából kiesett a sípcsontvédő, amelyet aztán gyors megoldás gyanánt a szélső kidobott az alapvonalon túlra a hazai térfélen. A játékvezető ezt észrevette, és leküldte a szegedit a pályáról, miközben azonnal indult egy lőrinci akció, aminek végén Nikolic 17 méteres lökete kevéssel kerülte csak el Leindler kapuját.
81'
Ígéretes szegedi kontra indult a jobb oldalon, Kéri robogott, és bár Beretka középen már érkezett a befejezésre, a beívelés azonban kissé mélyre sikerült, így Pacéka könnyedén megfogta azt.
78'
Mind nagyobb elánnal veti magát az egyenlítésért folyó rohanásba a Szentlőrinc, míg a vendégek hősiesen tartják a szűk előnyt. Az imént egymás után két szöglet érkezett Leindler kapuja elé, de előbb Kéri csúsztatta ki a beadást, majd másodjára Ondrejó fejelte ki azt a mezőnybe.
77'
A gólszerző Puskás számára is véget ért a mérkőzés, Ondrejó vette át a helyét a folytatásra.
75'
Tóth Ákos gyorsan reagál is a kialakult helyzetre: Maksimovic helyett Buzási állt be.
73'
Ezért most nagyon kár! Pacéka egy megfogott lövés után gyorsan indított kézből támadást, a meginduló hazai támadóval Beretka futott versenyt, kettejük összecsapása végén pedig Mód István a szentlőrincieknek ítélt szabadot. Az esetet követően Gajág a partjelző felé rúgta a labdát, amit a játékvezető szándékosnak ítélt, és felmutatta a védőnek a második sárga lapját. Tíz emberrel marad a pályán a SZEOL.
71'
Maksimovic lépett ki középen, 15 méterrő tüzelt, de Dekanics az utolsó pillanatban belevetette magát a lövésbe.
70'
Kormányos vehetett át egy indítást már a tizenhatoson belül, és bár kisodródott, mégis kiválóan emelt át a hosszúra. Az érkező Maksimovic elől végül elcsúsztatta egy védő középen a labdát.
68'
Ismét veszélyesen csorgott el keresztbe egy oldalról érkezett szabadrúgás a SZEOL kapuja előtt. Úgy tűnik, a szegedieknek ezek a szituációk jelentik az Achilles-sarkot.
66'
Turit Füredi váltotta a folytatásra.
63'
Kontra kontrát követ: előbb Kormányos szöktette hosszan magát a tizenhatos sarkánál, majd az ebből érkező ellenakció végén Gajágnak kellett blokkolnia egy 16 méteres lövést.
62'
Két csel után Forró vállalkozott lövésre, pattogós kísérlete azonban a kapuig eljutva már erejét vesztette, így nem okozott gondot Pacéka Norbertnek.
61'
Parázs küzdelmet láthat a helyi közönség, a Szentlőrinc játékosai hihetetlenül lelkesen hajtanak az egyenlítésért, megnyitva ezáltal a kontrák lehetőségét a SZEOL előtt. Az imént éppen egy előrevágott labdára startolhatott rá Maksimovic, majd 18 méterre a kaputól rúgott össze Pacékával. Az ütközetnek bedobás lett a vége a vendégek javára. Ha az indítás csak egy fél méterről rövidebb lett volna...
58'
Ismét Dekanics előtt adódott egyenlítési lehetőség, de a jobbról érkező beadást a bekk két méterrel a rövid oldal mellé fejelte élesen az ötösről.
57'
Kellemetlen emlékek idéződhettek fel a szegediekben: egy oldalról érkező szabadrúgás mindenki előtt elcsorogva a hosszú oldal felé haladt tovább. Szerencsére ezúttal - ellentétben a Gyula ellen meccsel - a kapufa külső oldala mellett pattogott tovább a labda.
55'
Ezúttal maga Kéri lódulhatott volna meg egy kontrával, de az őrzője jó ütemben rápöckölte a lábára a labdát, így a hazaiak jöhetnek bedobással.
54'
Kéri kereste volna Maksimovicot egy hosszú átadással, Pacéka azonban jól élt együtt a játékkal és megelőzte a szakállas támadót.
53'
Forró labdavesztése után Gajág került kellemetlen helyzetbe, amit csak szabálytalanság útján tudott megoldani. Neki is villant a sárga.
49'
Magosi József gyúró jól tette a dolgát, Leindler Domonkos egy hosszabb ápolás után folytatni tudja a meccset.
47'
Leindlernek kellett elhagynia kapuját egy indításnál, a tizenhatoson kívül fel is szabadított, de közben rátartottak a lábára. A kapus hatalmas üvöltés kíséretében terült el a földön.
46'
Makra Zsolt vádlifájdalmak miatt nem tudta folytatni a játékot, Forró Attila állt be helyette a folytatásra.
46'
Folytatódik a mérkőzés, szünetben egyet cseréltek a vendégek.
SZÜNET
45+2'
A játékvezető a jelzett hosszabbítás lejártával véget vetett a félidőnek, amely során a SZEOL Puskás Csaba mesteri szabadrúgásával szerzett vezetést.
45'
Berdó tekert középre jobbról élesen, Nikolic érkezett is menetrend szerint, Kormányos azonban egy életerős felszabadítással megtörte a szentlőrinci akciót.
41'
Rendkívül élénk játék zajlik a mezőnyben, miután a lelkes futballal előrukkoló hazaiak kiválóan zárják a területet a SZEOL elől. Tóth Ákos tanítványai így nem nagyon tudnak eljutni helyzetekig.
37'
Az első komolyabb szegedi védelmi megingás következtében Tóth Márk tört ki középen, majd 16 méterről senkitől sem zavartatva vehette célba a kaput. Leindler egy óriási vetődéssel tudta csak ártalmatlanítani a félmagas bombát.
36'
Ha ugyan lélekszámban nem is, hangban igen erős a hazai publikum, amely folyamatosan buzdítja kedvenceit. Szimpatikusan állnak hozzá csapatukhoz a szentlőrinciek.
34'
Papp Zoltán máris megejtette az első cseréit: Zámbó József és Lóth József szállt be a mérkőzésbe.
31'
A sarokrúgás után egy hazai fejről hagyta el a labda a játékteret, mégis újabb szentlőrinci korner következhet - ezt már a vendégek hangosan reklamálják.
31'
Egy jobb oldali beadásnál Nikolic kézzel lökte el Gajágot, hogy aztán a kapu fölé fejeljen. A játékvezető kisebb meglepetésre szögletet ítélt az eset folyományaként.
29'
Tóth Márk védővel a nyakán 17 méterről tüzelt félfordulatból - egyenesen az égbe.
28'
Puskás kapott sárga lapot egy a saját térfele közepén elkövetett szabálytalanság nyomán.
27'
Grünvald tört előre a balon, beívelése átszállt a fejek felett hosszúra, egyenesen Kéri elé, aki elől csak az utolsó pillanatban tudtak felszabadítani a fehér mezesek.
26'
Labdaszerzés után Kormányos indított azonnal egy kontrát, Maksimovichoz jutott el végül az akció, aki védőjéről lefordulva a bal alsó vette célba. A lövés végül egy blokkoló lábban akadt el.
24'
Ismét megfuttatták a vendégek Pacékát, a kapusnak most Bretka elől kellett felkapnia a labdát Gajág indításánál.
21'
Dekanics! A bekk előrement egy oldalsó szabadrúgáshoz, fejelni is tudott, de közeli kísérlete fél méterrel a keresztléc felett hagyta el a játékteret.
16'
Maradnak támadásban a vendégek, Beretka csúsztatása Maksimovicot kereste volna, de két hazai védő összezárt a csatár előtt, így oda a kiugrás lehetősége.
15'
GÓÓÓL!!! Az iménti szabálytalanság után Puskás Csaba készítette le a labdát, majd 28 méterről sebészi pontossággal varrta a bogyót a bal felsőbe! 0-1! Gyönyörű gól!
15'
Kiss Márk gyűjtötte be az első sárgát, miután lerántotta a meglóduló Kormányost a vállánál fogva.
14'
Egyre erősebb mezőnyfölényben futballozik és védekezésre kényszeríti ellenfelét a SZEOL - érik a gól, ahogy mondani szokás.
11'
Jó iramú, élénk összecsapás kezd kikerekedni a mérkőzésből.
9'
Igyekezett kamatoztatni a gyorsaságát Kéri, a szélső egy előrevágott labdára startolt rá, de Pacéka a tizenhatos vonalán éppen belül felvette a játékszert előle.
7'
Puskás indítása után Beretkát faultolták hátulról a kaputól 30 méterre. A szabadrúgás mögé Fülöp állt, akinek felívelését a szentlőrinciek könnyedén visszafejelték mezőnybe.
6'
Beretka zárt vissza a szélen, de felszabadítását egy védő lefülelte, majd az ebből érkező beadásnál Nikolic ugyan Gajágot még el tudta nyomni, de a fejesre már nem maradt elég ereje. Leindler így magabiztosan hárítani tudott.
4'
Mi maradt ki?! Fülöp második sarokrúgása már sokkal jobban sikerült, Kérit találta meg a hosszún, akinek életerős fejesét Pacéka lábbal hárította a kapufa tövénél.
4'
Fülöp első szöglete kissé alacsonyan száll be, ki is vágják a bekkek az alapvonalon túlra, jöhet az ismétlés.
2'
Fülöpöt kaszálják el a félpályán, miután indított, de hiába az előnyszabály, Beretka elől szögletre mentenek a hazaiak.
1'
Rögtön egy lehetőség a vendégek előtt: Puskás ugratta volna ki Beretkát, de a partjelző lesen állítja meg a támadót.
1'
A tiszta fehérben játszó hazaiak kezdték a találkozót, a szegediek kék-fekete csíkos mezükben játszanak ma.
17.25: Tóth Ákos a mai napon is a szokott hadrendben küldi pályára övéit, a SZEOL 4-1-4-1-es felállásban kezdi majd a találkozót, amelyben szűrőként Rácz László lesz az összekötőkapocs a védelem és a középpálya között. A kispadon Szabó Gergő kapus mellett Buzási Péter, Ondrejó Tamás, Varga Richárd, Forró Attila, Végh Ariel és Domonkos Csaba vár bevetésre. 17.20: Üdvözöljük olvasóinkat, a csapatok a pályán melegítve küzdenek a nyári kánikulával, amely ellen a helyi szervezők annyit tudtak tenni, hogy a mérkőzést megelőzően fellocsolták a pályát. A vendégek rendben, a tervezett időben érkeztek meg Szentlőrincre, így a játékosok is minden koncentrációjukat a meccsnek szentelhetik. A mérkőzés Mód István sípjelére 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Órási csatában fektette két vállra a SZEOL a Szentlőrincet idegenben - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=559683

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.