Sport

Labdarúgás: rossz emlékű ellenfél vár a Szeged-Grosicsra

Labdarúgás: rossz emlékű ellenfél vár a Szeged-Grosicsra

2015. augusztus 14., péntek
Labdarúgás: rossz emlékű ellenfél vár a Szeged-Grosicsra
szeged2011_gyirmot47_gs

A hétközi kupában való továbbjutás után az újonc Kisvárda otthonában lép pályára az NB II harmadik fordulójában a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amelyről nem őriznek túl kellemes emlékeket Klausz László tanítványai, azonban Germán Tamásék veretlenül várhatják a szombati derbit.

Történelmi párharcot vívott a Kisvárdával a Szeged 2011-Grosics Akadémia, hiszen azzal, hogy a 2012/13-as szezon végén megszűnt a két csoportos NB II, a szezon végén osztályozóra kényszerült a Szeged-Grosics másodosztályú tagságának megőrzéséért, amelyet végül éppen most hétvégi ellenfele, a Kisvárda ellen vívott. Bár az odavágón 1-1-s döntetlent ért el a gárda, a visszavágón a telt házas SZVSE-stadionban előbb gól, majd kettős emberhátrányba került a csapat, amely végül

elvesztette a mérkőzést

, ezzel pedig búcsúzni kényszerült a másodosztálytól. A sors úgy hozta, hogy a várdaiak is megjárták később a harmadosztályt,az idei szezonban azonban az NB II-ben csaphat össze a két csapat, miután a Kisvárda feljutott az előző szezon végén. Bár a jelenlegi keretből csupán ketten,

Farkas Márk

és

Geiger Norbert

volt tagja annak a csapatnak, amely elvesztette az osztályzót, mindenképpen pikáns meccsre van kilátás szombaton. Hétközben mindkét együttes Magyar Kupa mérkőzést játszott, és mindkét gárda magabiztosan lépett tovább: a Szeged-Grosics Andorka Péter mesterhármasával verte

idegenben a Monort

, míg a Kisvárda tizenkét gólt szórt a Nagykátának, így mindkét gárda bejutott a legjobb 64 csapat közé.

Online

Szombaton 17.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Kisvárda-Master Good - Szeged 2011-Grosics Akadémia másodosztályú bajnoki mérkőzésről. Hajrá Szeged!

„Egy kicsit tudtam pihentetni azokat a játékosokat, akiken egy kicsit nagyobb terhelés volt, illetve egy másfajta játékrendszerben is játszottunk, és azok kaptak főként lehetőséget szerdán, akik eddig kevesebbet játszottak. Semmit nem jelent a múlt, én és a játékosaim többsége sem élte át, de szerintem akkor sem lenne probléma, ha ez másképp lenne, sőt, még egy kis pluszt is jelenthetne, hogy visszavágjunk ellenfelünknek. Mi ugyanúgy készülünk erre a meccsre, mint bármelyik találkozóra” – fogalmazott portálunknak

Klausz László

, a Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzője. A szegediek eddig két remek mérkőzésen vannak túl a bajnokságban: a

bajnokesélyes Gyirmót ellen

közelebb álltak a győzelemhez, de meg kellett elégedniük a döntetlennel, majd a

Siófok otthonában

szereztek három pontot

Szántai Leventéék

. A Kisvárda még nem szerzett pontot az eddigi két forduló alatt, miután két hazai meccset is elvesztettek: a Csákvár ellen egy fordulatos meccsen 4-3-ra maradtak alul, míg a Gyirmót 1-0-ra tudta legyőzni a várdaiakat. „Biztos, hogy nem lesz könnyű mérkőzés az újonc otthonában, ők is a bajnokság elején abban gondolkodtak, hogy minél kedvezőbb helyezést próbálnak elérni a tabellán. Egyelőre két meccs alapján ez nem sikerült nekik, így biztos, hogy nagyon nagy elánnal, akarattal fognak játszani, mindent megpróbálnak a győzelem érdekében, de mi megpróbáljuk letörni a szárnyaikat” – mondta el a Szeged-Grosics mestere. Klausz László az eltiltott

Tóth Gáboron

kívül mindenkire számíthat szombaton, csupán

Zabari Dávidnak

húzódott meg a vádlija, de valószínűleg ő is a tréner rendelkezésére állhat a szombati bajnokin. A Szeged-Grosics eddigi két bajnokiján bizonyította, hogy harcos, agresszív játékával bárki ellen lehet keresnivalója, erre a harcmodorra pedig minden bizonnyal szüksége lesz Kisvárdán is.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia várható kerete:

Molnár F., Szántai (kapusok), Áchim, Andorka, Balogh M., Berde, Farkas, Geiger, Germán, Hegedűs, Király, Mészáros M., Oláh G., Oláh L., Pászka, Szabó P., Veselinov, Zabari, Zelenyánszki.

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi mérkőzésén: (2013. június 15.)

Szeged 2011 – Várda SE 0-3 (0-1)

Szeged, SZVSE-stadion, 2700 néző, vezette: Németh Ádám (Viszokai László, Farkas Balázs).

Szeged:

Belecan – Tóth I., Petrók, Kapic (Borbély 67′), Farkas Márk, Markovic, Ulvicki, Kis, Farkas Z. (Geiger 62′), Timm (Kéri 42′), Varga.

Vezetőedző:

Gálhidi György.

Kisvárda:

Petranics – Tóth Gy., Hegedüs, Lakatos, Fodor (Spekker 86′), Farkas Márton (Koi 87′), Iván, Oláh, Miskolczi, Kornutyak, Soós.

Vezetőedző:

Révész Attila.

Gólszerzők:

Miskloczi (8′), Kapic (öngól 64′), Soós (84′)

Kiállítás:

Tóth Imre (18′), Ulvicki (25′), Gálhidi György (28′). https://www.youtube.com/watch?v=Kpx3re3JR-E

Így játszottak a csapatok a 2. fordulóban

Kisvárda Master Good–Gyirmót FC Győr 0–1 (0–0)

Kisvárda, 1180 néző. Vezette: Berger József (Galán Roland, Szvetnyik Bence)

Kisvárda:

Tarczy – Vári B., Graszl K., Kornutjak, Fodor A., Minczér, Lázár Zs. (Kulcsár K., 91’), Cseri T. (Molnár R., 87’), Erős G., Eszlátyi (Rajczi, 84’), Koszta.

Vezetőedző:

Soós Imre.

Gyirmót:

Sebők Zs. – Nagy S. (Bohner, 74’), Lázár P., Balogh B., Völgyi, Kiss M., Madarász, Farkas Z. (Vass P., 63’), Simon András, Paku (Tóth N., 80’), Simon Attila.

Vezetőedző:

Bene Ferenc.

Gól:

Simon Attila (86’)

BFC Siófok – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-2 (1-1)

Siófok, 400 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Horváth Zoltán, Iványi István).

Siófok:

Bozsó – Mogyorósi, Elek, Farkas N., Nagy D., Ivancsics, Futó, Rusvai, Szivacski, Tamás, Nagy R. (Hanzl 66′).

Vezetőedző:

Goran Kopunovic.

Szeged:

Szántai – Szabó P., Berde, Balogh, Mészáros, Geiger (Áchim 52′), Zelenyánszki, Oláh G., Király, Hegedűs (Germán 73′), Oláh L. (Andorka 61′).

Vezetőedző:

Klausz László.

Gólszerzők:

Ivancsics (35′ – tizenegyesből), ill. Szabó P. (27′), Király (65′).

Sárga lap:

Mogyorósi (50′), Futó (79′), ill. Mészáros (26′), Zelenyánszki (78′).

Kiállítás:

Tamás (75′).

Eljött a reváns ideje: szombaton a Kisvárdával csap össze a Szeged-Grosics. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=559513

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 14.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.