Sport

Labdarúgás: bravúros győzelmet aratott Mórahalmon az FK 1899 Szeged + FOTÓK

Labdarúgás: bravúros győzelmet aratott Mórahalmon az FK 1899 Szeged + FOTÓK

2015. augusztus 26., szerda
Labdarúgás: bravúros győzelmet aratott Mórahalmon az FK 1899 Szeged + FOTÓK
morahalom_fk22_gs

Az előző szezon bronzérmese a hajrában szerzett győztes gólt, a Mórahalom csak magára lehet mérges, mert ziccerek sokaságát puskázta el.

Mórahalom, 300 néző
2015. augusztus 26., 17.00
Mórahalom VSE
FK 1899 Szeged
A meccs véget ért.
játékvezető: Csöngető Endre • asszisztens: Barta Norbert István, Kőhalmi Attila
0
-
1

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály 2. forduló:

Mórahalom VSE - FK 1899 Szeged 0-1 (0-0).

Mórahalom, 300 néző. Vezette: Csöngető Endre (Barta Norbert István, Kőhalmi Attila).

Mórahalom:

Halász - Király D. (Takács A. 46'), Szücs, Cseh D. (Zsoldos 67'), Pócs T., Bokányi R. (Szalma 46'), Mészáros T., Magyar, K. Tóth, Crkvenjakov, Szőke.

Játékos-edző:

Magyar György.

FK 1899 Szeged:

Garamvölgyi - Makai, Dóra T., Turján, Barta, Tóth A., Csuka, Prontvai, Zsilák (Frankó 67'; Garamvölgyi D. 93'), Gyurkovics (Füle 50'), Király B. (Lengyel 81').

Vezetőedző:

Tóth János.

Gól:

Makai Á. (83')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
94'
Magyar szabadrúgása lecsúszott, a kapu mögé szállt, majd harsant a hármas sípszó: az FK 1899 Szeged diadalmaskodott Mórahalmon.
93'
Frankó le, Garamvölgyi Dániel be a szegedieknél.
92'
Mórahalmi szabadrúgás érkezett jobbról, 5 méterre az alapvonaltól Magyar állította le a lasztit.
91'
Mórahalmi beadást húzott le Garamvölgyi kapus, kétségbeesetten rohamoznak a hazaiak.
90'
Szabadrúgást végezhetett el az FK, Csuka Tamás a semleges zónába ívelte el, az idővel játszanak a vendégek.
morahalom_fk33_gs
87'
Semmi sem sikerül a hazai csapatnak! Gyönyörűen ment el Crkvenjakov a jobb oldalon, látványosan, tökéletesen adott be, Magyar György 3 méterről vágta fölé a kihagyhatatlannak tűnő ziccert. Majd Crkvenjakov szintén 3 méterről fejelt mellé egy bal oldali centerezést. Ahogy mondani szokás, ha reggelig játsszák a meccset, akkor sem rúg gólt a Mórahalom.
84'
A középkezdés után Szőke Péter azonnal egyenlíthetett volna, de 10 méteres lövése elkerülte a kaput.
83'
GÓÓÓL 0-1! Hatalmas meglepetésre vezetést szerzett az FK 1899 Szeged! Makai Árpád végezhetett el 23 méterről szabadrúgást, és nagyszerűen lőtt a hálóba.
80'
K. Tóth kavargatott a büntetőterületen belül, áttette a túloldalra, de onnan kivágták a kék-feketék.
79'
Az FK ellentámadásai még a kapu előterébe sem jutnak el. Nagyszerű a hangulat, a hazai drukkerek lelkes biztatást adnak övéiknek, Takács ad most be, de ez túlságosan mély.
76'
Hihetetlen nyomás a vendégeken, de nagyon lelkesen védekeznek a szegediek, mindenbe belevetődnek, űzik-hajtják a támadókat, nem hagynak teret a sárga-feketéknek. Egyelőre gólképtelen ma a Mórahalom, már csak negyed órát kell kihúzniuk a diszkoszvetősöknek a pontszerzéshez.
73'
Megint elképesztő lehetőséget puskázott el a Mórahalom, ki tudja már, hányadikat! Szőke Péter nagyszerű csele után Crkvenjakov elé tálalt, kinek erős, középre tartó löketét Garamvölgyi ki tudta ütni, Crkvenjakov ismételhetett, de fölé bombázott.
69'
Megint Crkvenjakov szerezhetett volna gólt, de eddig valahogy nem megy neki a Mórahalom mezében, jobbról, 5 méterről durrantott mellé. Utána egy veszélyes FK-szögletet vágtak ki a hazai védők.
68'
Zsilák Tamást Frankó Dávid váltotta a vendégeknél, Cseh Dánielt pedig Zsoldos Ákos a hazaiaknál.
63'
Továbbra is támadásban a Mórahalom, beadások sokasága száll a vendégkapu elé mindkét oldalról, de Turjánnal az élen a szegedi védelemnek eddig minden veszélyt sikerült elhárítania. Kérdés, mikor válnak majd türelmetlenné a három pontot óhajtó vendéglátók.
morahalom_fk28_gs
59'
Kijött picit a szorításból az FK, eljutott a tizenhatosig, de lekontrázta ellenfelét a Mórahalom, Crkvenjakov ment el a jobb oldalon, becsúszva mentettek előle szögletre. K. Tóth sarokrúgása után kavarodás támadt, végül Magyar feje búbjáról kerülte el a laszti a ketrecet.
54'
Mórahalmi helyzet mórahalmi helyzet hátán, az FK képtelen kijönni térfeléről. Előbb Crkvenjakov zavarta meg a gólra éhes társát, Szőke Pétert, fejesét Garamvölgyi hárította. Ezután egy beadás többek előtt suhant el, a hosszú oldalról K. Tóth Gyula külsővel tudott lőni, a 10 méteres kísérletet Garamvölgyi elcsípte.
50'
Változtatott az FK is, Füle Mátyás váltotta Gyurkovicsot.
49'
Óriási lehetőség egy gyönyörű kényszerítő után, a frissen beállt Takács András teljesen üresen törhetett kapura, közeli lövése az FK kapusáról visszapattant rá, majd onnan az alapvonalon túlra.
46'
Takács András és Szalma Gergely érkezett a mórahalmiaknál a szünetben, ez is bizonyítja, hogy Magyar György elégedetlen volt a látottakkal. Biztosak vagyunk benne, hogy komoly fejmosást kaptak a hazaiak a pihenés mellé. Király Dávid és Bokányi Richárd maradt az öltözőben.
46'
A Szeged kezdte a második félidőt.
SZÜNET!
45+1'
A mesterien futballozó Magyar labdája ismét Pócs Tamást találta meg, a támadó 10 méterre a kaputól tiszta lövőhelyzetben volt, de egy ütemet kivárt, így egy védő szögletre tudta blokkolni kísérletét. A korner után Mészáros beadását fejelték ki előbb, majd K. Tóth próbálkozásába vetődtek bele a szegediek, akik végül megúszták kapott gól nélkül az első játékrészt. A szépszámú nézősereg egyelőre türelmes, bízik benne, hogy a hazaiak a második félidőben be tudnak találni.
morahalom_fk13_gs
42'
Nyom a Mórahalom, egy jobb oldali beadás centikkel szállt el a középen érkező Mészáros Tibor lába előtt, teljesen beszorult az FK.
41'
Magyar György 40 méteres, magas ívű labdát varázsolt Pócs Tamás fejére, az átadás tapsot érdemelt, a befejezés viszont nem sikerült, a csatár nem kapura fejelt, hanem oldalra.
38'
Kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés a félidő hajrájára. Ám ahogy ezt megjegyezzük, máris itt a cáfolat: K. Tóth Gyula végzett el most újabb kornert jobbról, Magyar fejelhetett, Turján György a gólvonalról bólintotta ki, majd a tumultusban ismét mentettek a kék-fekete védők. Óriási gólszerzési esély volt!
34'
Nem ízlik a Mórahalomnak az FK szervezett játéka, védekezése. Jól védik a területet a vendégek, nem nyílnak ki, ritkán vállalkoznak ellentámadásra, a hazaiak pedig egyelőre nem tudják feltörni a falat.
30'
27 méterről tetszetős lövést eresztett meg Bokányi Richárd, talán húsz-harminc centivel ment a szegedi kapu fölé. Nem sokkal ezután ugyancsak Bokányi ügyeskedett, remek jobb oldali centerezését merész kivetődéssel szedte le Garamvölgyi Csaba kapus a csatárok lábáról.
26'
Egy gyors szegedi kontrát Gyurkovics vitt végig, szöglet lett a vége. A sarokrúgás az ötösön belülre csavarodott, Halász hálóőr hatástalanította a nehéz labdát.
24'
Túl az első félidő felén elmondható, hogy a Mórahalom akarata érvényesül, az FK védekezésre kényszerül.
morahalom_fk10_gs
20'
Az első óriási mórahalmi helyzet kimaradt. Király Dávid ment el a jobb oldalon, pompás beadását a nyáron Tápéról igazolt, a nyitófordulóban Szentesen is több ziccert elpuskázó Dalibor Crkvenjakov hosszan vette át a büntetőterületen belül, ez az apró hiba adott csak lehetőséget az FK védelmének, hogy közbelépjen, és felszabadítson.
15'
Egy előreívelt szegedi szabadrúgásnál Gyurkovics Tamás zavart bent középen, Halász Krisztián kapus Napba nézhetett, mert kiejtette a bogyót, és csak harmadjára szedte össze a támadók elől.
11'
Jobb oldali hazai szöglet után Magyar fejelt 7 méterről fölé.
9'
Egyre meghatározóbb a mórahalmi nyomás, Pócs Tamás nagyszerűen húzott el a bal oldalon egészen az alapvonalig, három védőn jutott túl, beadását 10 méterre a kaputól üggyel-bajjal kanalazták ki a védők. Rögtön ezután Magyar György kapáslövését figyelhettük, nehéz technikai megoldást választott, ezúttal nem találta el jól, felfelé kifliben perdült, a kapura nem jelentett veszélyt.
5'
Tapogatózó játék enyhe hazai fölénnyel, hátul járatják a labdát a mórahalmiak, igyekeznek kifürkészni a szegediek felállását, taktikai elképzeléseit, komolyabb akcióról még nem tudunk beszámolni.
1'
Megkezdődött az összecsapás. Az FK a hagyományos kék-fekete szerelésében, a mórahalmiak neonsárgás-zöldes mezben fekete díszítéssel. A hazaiak hozták játékba a labdát.
16.45: Köszönjük Önöket Mórahalomról! A mérkőzés Csöngető Endre sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharagozó írásunk ide kattintva olvasható el.

FOCIFANOK! Ma délután három közvetítéssel is jelentkezünk számotokra, ÉLŐben adunk két bajnoki és egy kupameccset a megy...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.