Sport

Labdarúgás: hétvégén rajtol a SZEGEDma.hu-kupa újabb idénye

Labdarúgás: hétvégén rajtol a SZEGEDma.hu-kupa újabb idénye

2015. augusztus 14., péntek
Labdarúgás: hétvégén rajtol a SZEGEDma.hu-kupa újabb idénye
hfc_asotthalom93_gs

A közel 40 fokos kánikulai melegben 26 tétmérkőzéssel köszönt be a Csongrád megyei futballősz.

A SZEGEDma.hu hírportál és az MLSZ Csongrád Megyei Területi Igazgatóság együttműködésében hatodik alkalommal küzdenek meg Csongrád megye együttese a SZEGEDma.hu vándorserlegéért. Az első fordulóban 29 párharcot rendeznek, erőnyerő a legutóbbi döntős Ásotthalom, elődöntős Mórahalom és a Szegvár (melynek kisorsolt ellenfele, a Pusztaszer a Baks második csapataként szerepel e szezonban, így végül a kupában nem vehet részt). Szombaton két, míg vasárnap huszonnégy összecsapáson szurkolhatnak azok a futballbarátok, akiket a kánikula sem tud elrettenteni. A sorozatban idén ősszel két fordulót bonyolítanak le: az elsővel indul tulajdonképpen most hétvégén a megyei futballidény, míg a második körre szeptember 2-án, szerdán kerül sor. A második fordulónak több alternatív időpontja is lehet, hiszen az alacsonyabb osztályú együttesek számára hamarabb véget ér az őszi szezon, így lesz lehetőség a halasztásra. 2016 tavaszára mindenesetre már csak a legjobb 16 alakulat marad versenyben. A mérkőzéseken nincs hosszabbítás, döntetlen esetén azonnal büntetőrúgásokra kerül sor. A megyeegyes legénységek elkerülték egymást a sorsoláson, csupán a Szentes és az újonc Újszentiván találkozik rögtön az első fordulóban. A címvédő Hódmezővásárhely - a Szeged 2011-Grosics Akadémiához és a SZEOL SC-hez hasonlóan - alanyi jogon szerepelhet a jövő évi (2016/2017-es) országos főtáblán, hiszen már az NB III-ban indul, így bizonyosan nem lesz címvédés a megyei kupasorozatban. Az MLSZ Csongrád Megyei Területi Igazgatósága ezúttal is 80, 60, 40, illetve 20 ezer forint jutalomban részesíti az 1-4. helyen végző együtteseket.

A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa eddigi győztesei:

Tisza Volán SC Szeged

(2011),

Csanádpalota FC

(2012),

Mórahalom VSE

(2013),

Tisza Volán SC Szeged

(2014),

Hódmezővásárhelyi FC

(2015).

Az 1. forduló műsora:

Szombat 17.00:

St. Mihály FC - Röszke SE Móravárosi Kinizsi - Sándorfalva SK

Vasárnap 17.00:

Nagylak FC - Csanytelek SC Balotaszállás - Tiszasziget SE Ruzsa - Zsombó SE Kübekháza SE - Szegedi VSE KSE Balástya - Nagymágocs SE Maros-menti UFC - Szőregi RSE Dóc KE - Szikáncs LC Bordány SK - Csongrád TSE Ópusztaszer SE - Kiszombor KSK Csengele KSE - Mártély SK Öttömös SE - FK 1899 Szeged Csanádpalota FC - Üllési ISE Szentesi Kinizsi SZITE - Újszentiván SE Kiskundorozsmai ESK - Ujszegedi TC Szatymaz SE - Kisteleki TE Maroslele SE - Apátfalva SC Deszk SC - Székkutas TC Pázsit SE - Tömörkény KSE Forráskút SE - Makó FC Derekegyház SK - Zákányszék KSK Domaszék SK - IKV Alsóváros SE Pitvaros KSK - Tápé ESK Földeák TC - Mindszent FC Fábiánsebestyén KSC - Algyő SK

Későbbi időpontban:

USC Tanárképző - Baktó-Petőfitelep KEAC - Baks Baráti SE Rock Klub - Pusztamérges FMC

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.