Közélet

Készülődnek az idei SZIN civiljei + FOTÓK

Készülődnek az idei SZIN civiljei + FOTÓK

2015. augusztus 5., szerda
Készülődnek az idei SZIN civiljei + FOTÓK
civil_falu07kf

2015-ben is lesz Civil Falu a SZIN fesztiválon, idén közel félszáz szervezet képviselői költöznek ki a Partfürdőre, különleges programokat kínálva a fesztiválozóknak a bulizás mellé.

Szerdán tartották az első terepbejárást a Partfürdőn, a Szegedi Ifjúsági Napok helyszínén a Civil Falu lakói, negyvenhat szervezet, köztük határon túliak is települnek ki idén az egy nappal hamarabb induló fesztiválra, így - bár a civil szekció hivatalos megnyitója kedden délben lesz - már hétfőtől vasárnapig várják a fesztiválozókat a különböző szervezetek. A pályázati úton kiválasztott szervezetek felosztásának alapját - a 2014-es évhez hasonlóan – az Európai Unió ifjúsági stratégiájának nyolc cselekvési területe adja. Eszerint az idén ismét találkozhatnak a fesztiválozók az Oktatási ligettel (Oktatás és képzés), a Mesterségek útjával (Foglalkoztatás és vállalkozói készség), az Egészség sorral (Egészség és jólét), a Tevékeny réttel (Részvétel), az Önkéntes piaccal (Önkéntesség), az Esélyek kertjével (Társadalmi befogadás), a Zöld dűlővel (Az ifjúság és a világ) és a Kultúr sétánnyal (Kultúra és kreativitás). Ezek mellett idén a Civil Falu kibővül a Csoda Faluval is, mely keddtől indul, és a halmozottan hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű, illetve Down-kóros gyerekeknek kíván szórakozási lehetőséget biztosítani a Mátrix Alapítvány segítségével. "Az idei már egy hagyományőrző Civil Falu, a tavalyi és az azt megelőző évekhez képest igyekeztük jobban kidolgozni a tematikát idén, hogy a fesztivállátogató minél könnyebben megtalálja a számára legérdekesebb, legfontosabb és a hozzá leginkább kötődő civil szervezetet" - mondta el hírportálunknak

Popovics Richárd

, a SZIN főszervezője. "Amikor elsétál az ember a fesztiválon napközben a faluban és látja azt a törekvő munkát, amit a Civil Falu lakói végeznek akkor, amikor szórakozással is tölthetnék az időt, és megszólítják a fesztiválozókat, akik így információval, értékekkel gazdagodva hagyják el a fesztivált, akkor rájön, hogy egy fesztiválnak kötelessége, hogy civil szervezeteket bevonjon a rendezvénybe, mert ez csak színesíti a SZIN 2015-öt" - emelte ki a főszervező.

Zöldek, önkéntesek és Csoda Falu is várja a fesztiválozókat az idei SZIN Civil Falujában.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=557910

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.