Bulvár

Illegális bevándorlás - TEK: őrjöngő illegális bevándorlót fékeztek meg

Illegális bevándorlás - TEK: őrjöngő illegális bevándorlót fékeztek meg

2015. augusztus 27., csütörtök
Illegális bevándorlás - TEK: őrjöngő illegális bevándorlót fékeztek meg

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) fogdájában őrjöngő illegális bevándorlót kellett megfékeznie a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységeinek - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

A még kedden történt eset előzményéről a TEK közleményében azt írta: az iraki állampolgárságú férfi 2012-ben lépte át illegálisan a magyar határt. Magyarországi tartózkodása során a hatóságok több esetben is eljárást kezdeményeztek ellene, mert az őrzött szálláson hivatalos személy elleni erőszakot követett el, és rátámadt a szállítását végző rendőrökre is. Az Irakból érkező illegális bevándorlót 2012 végén egyszer már kiutasították az országból, de 2013 őszén újra a hatóságok látókörébe került Magyarországon. A férfit 2015 eleje óta tartották fogva a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság fogdájában, mivel ismét eljárás indult ellene hivatalos személy elleni erőszak és rongálás miatt. Az őrizetben lévő iraki férfit kedden a déli órákban kísérték vissza fogva tartási helyére, ekkor az RRI őrzött szállásának folyosóján ellökte az őt kísérő egyik rendőrt. A zárkájában elhelyezett férfi ezután őrjöngeni kezdett, kitörte az ablakot, és összetörte a bútorokat. Az önmagára és másokra is veszélyes férfi megfékezéséhez a rendőrség a TEK közreműködését kérte. A TEK helyszínre kivonuló műveleti egysége néhány perc alatt elfogta az erőszakos férfit, és sérülésmentesen átadta a rendőrségnek - tartalmazza a közlemény.

A TEK-nek kellett megfékeznie egy őrjöngő migránst a fogdában - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=563018

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 27.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.