Közélet

Illegális bevándorlás - Répássy: "jogi határzárra" is szükség van

Illegális bevándorlás - Répássy: "jogi határzárra" is szükség van

2015. augusztus 25., kedd
Illegális bevándorlás - Répássy: "jogi határzárra" is szükség van
torveny_jog

A fizikai határzár mellett "jogi határzárra" is szükség van, az ezzel kapcsolatos törvényjavaslatot még a héten nyilvánosságra hozzák - mondta Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Megjegyezte, szigorítani kell az Büntető törvénykönyv (Btk.) embercsempészettel kapcsolatos szabályait, de változtatni szükséges a menekültügyi eljárás rendjén is. Mint mondta, előbbieknek elrettentőnek kell lennie, hogy mind az embercsempészek, mind az illegális határátlépők kedvét elvegye e cselekmények elkövetésétől, utóbbi esetében pedig arról van szó, hogy ilyen mennyiségű kérelem elbírálása gyorsabb és hatékonyabb eljárással történjék. Itt figyelemmel kell lenni arra, hogy mindig van bírósági jogorvoslatnak lehetősége, de akár a bírósági eljárás gyorsítására is lehet számítani - jelentette ki az államtitkár. A műsorban

Tuzson Bence

, a Fidesz-frakció szóvivője arról beszélt: a rendkívüli parlamenti ülés legfontosabb kérdése a Btk.-módosítás; ennek része, hogy bűncselekménnyé váljon a műszaki határzár megrongálása, az illegális határátlépés pedig váljon bűncselekménnyé, valamint szigorítsák az embercsempészet büntetési tételét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.