Egyetem

Idén is segítenek rendőrök és polgárőrök az iskolakezdésnél

Idén is segítenek rendőrök és polgárőrök az iskolakezdésnél

2015. augusztus 31., hétfő
Idén is segítenek rendőrök és polgárőrök az iskolakezdésnél
iskolakezdes13_gs

Az idei tanévkezdésnél is rendőrök, illetve polgárőrök segítik a közlekedést szeptember 1-től az iskolák környékén - közölte az Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában.

Kiss Csaba

hangsúlyozta: különösen a közlekedésbiztonsági szempontból veszélyesebb helyen elhelyezkedő iskoláknál irányítják a forgalmat, segítik a gyermekek közlekedését a rendőrök szeptember végéig, reggel, illetve a tanítás befejezésekor. A rendőr alezredes arról is szólt, hogy immár nyolcadik éve folytatódik az Iskolarendőr program; 2900 iskolában, mintegy 2200 rendőr "teljesít szolgálatot". Ők nem csupán iskolakezdéskor elérhetőek, de igény szerint jelen vannak rendezvényeken, szülői értekezleteken, osztályfőnöki órákon. Elsősorban a helyes közlekedésre oktatják a diákokat. Ugyanakkor bármilyen problémával meg lehet keresni az iskolarendőrt, az elérhetőségüket kifüggesztik az intézményekben - mondta Kiss Csaba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.