Közélet

Feltehetően bakteriális fertőzés miatt kerültek határsértők kórházba Szegeden

Feltehetően bakteriális fertőzés miatt kerültek határsértők kórházba Szegeden

2015. augusztus 6., csütörtök
Feltehetően bakteriális fertőzés miatt kerültek határsértők kórházba Szegeden

Feltehetően bakteriális fertőzés miatt került kórházba több mint húsz határsértő, többségében gyerekek Szegeden, a végleges vizsgálati eredményekre azonban még várni kell – közölte a Csongrád megyei tisztifőorvos csütörtökön a Tisza-parti városban.

Bosnyákovits Tünde

a megyei védelmi bizottság rendkívüli ülését követő sajtótájékoztatón elmondta, a rendőrség kedden értesítette a tisztiorvosi szolgálatot arról, hogy több szír határsértőnél hasmenéses tünetek jelentkeztek. Az érintettek a gyermek fertőző, illetve a felnőtt sürgősségi osztályra kerültek. A Szegedi Tudományegyetem gyermek-egészségügyi központjában jelenleg 18 gyermeket kezelnek a civil páciensektől elkülönített épületszárnyban, közülük négynek volt véres széklete. Valamennyien jól vannak, egyharmaduk várhatóan már ma elbocsátható a kórházból – tudatta a szakember. Hozzátette: a tünetek bakteriális fertőzésre utalnak, de a vizsgálatok eredmény még nincs meg, csupán egy gyerek mintája lett rota vírusra pozitív. Az egyetem sürgősségi osztályára két felnőtt nő és három férfi került, mindannyiuknak kielégítő az állapota – közölte a főorvos. A járványügyi szabályoknak megfelelően a betegekkel érintkező 44 határsértőt elkülönítették – mondta Bosnyákovits Tünde.

Feltehetően bakteriális fertőzés miatt került kórházba több mint húsz határsértő, többségében gyerekek Szegeden kedden - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=558108

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.