Bulvár

Egy héten keresztül álturisták tesztelték Szegedet - meglepő eredmény született + FOTÓK

Egy héten keresztül álturisták tesztelték Szegedet - meglepő eredmény született + FOTÓK

2015. augusztus 17., hétfő
Egy héten keresztül álturisták tesztelték Szegedet - meglepő eredmény született + FOTÓK
0.CIKK NYITÓKÉP

Egy héten keresztül turistáskodott egy ifjú pár, Adri és Misi Szegeden, ám nemcsak az volt a feladatuk, hogy megnézzék a város látványosságokat, azon túl górcső alá vették a szállodákat, éttermeket, vendéglátóhelyeket is. A pár beszámolója magáért beszél - kiváló eredménnyel vizsgázott mindenki.

A 2015-ös év legjobb állását hirdette meg még tavaly a hamarosan induló

HELLO Szeged információs és turisztikai programportál

, melyre párok jelentkezhettek fényképpel és bemutatkozó szöveggel. Ezt az állást nyerte meg

Adri

és

Misi

, mely alapján minimum két hetet Szegeden kell tölteniük, meglátogatniuk a város nevezetességeit és látványosságait, összesen 47 helyre elmenni, fotókat készíteni, sőt beszámolót is írni, mely felkerül majd a HELLO Szeged leendő oldalára. A szervezők teljes ellátásban részesítették a városunkban vendégeskedő párt, ám egy valamit eltitkoltak a vendéglátóik elől. Mégpedig azt, hogy mindenről objektív, elfogulatlan véleményt kell írniuk, mely visszajelzésként szolgálhat akár a szállodák, akár az éttermek részére. „Meglepő eredmény született, eddig mindenki kiváló eredménnyel vizsgázott” – mondta el

Gera Gábor

, a kezdeményezés ötletgazdája. „Személy szerint én nagyon szeretem szülővárosomat, ezért sem tudtam volna elfogulatlan véleményt alkotni Szegedről, ám a nálunk vendégeskedő pár megtette! Az biztos, hogy Szeged, mint város nagyon jó vendégváró hely, tele látványosságokkal, érdekességekkel és vendégszeretettel, ezt tudtam meg Adritól és Misitől” – tette hozzá. Az első pár napban a Novotelben laktak, majd az újonnan megnyílt Auris Hotelt választották a fiatalok szegedi lakhelyüknek. Mindkettő szálloda csillagos ötösre vizsgázott. Kiemelték, hogy a Novotelben isteni étkek fogadták őket minden alkalommal, a nemzetközi brand magáért beszélt, a felszolgálók és a személyzet kifogástalanul, figyelmesen végezték munkájukat. „Amikor megtudtuk, hogy összesen 47 helyre kell elmennünk, a listát látva nem is hittünk a szemünknek, nem gondoltuk, hogy Szegeden ennyi minden található. Ezért megfeleztük a listát, a második részét egy későbbi időszakban szeretnénk majd végiglátogatni” – mesélte Adri. A HELLO Szeged ötletgazdája, Gera Gábor hozzátette, sokan azt hiszik, hogy Szeged úgymond „egy-két napos” város, és nyáron érdemes csak idejönni, mert akkor vannak programok nálunk, ám ez nem így van. Télen is ugyanúgy érdemes idelátogatni, ugyanúgy sok minden látogatható, és két hétig is tud az ember folyamatosan programokat szervezni, ha Szegedet választja úti céljának pihenésre, kikapcsolódásra.

P1420031

Adrit és Misit lenyűgözte a város. Egy teljes napot a Napfényfürdő Aquapolis-ban töltöttek, ott a Megafitness edzőtermében kezdték napjukat, majd pihentek a csendes wellness részlegén. Ezután jöhetett az összes csúszda kipróbálása, majd végül a kinti részen pihentek, napoztak, s ahogy elmondták, minden nagyon tetszett nekik. Itt tartózkodásuk során meglátogatták a Szegedi Vadasparkot, ahol szintén nagyon jól érezték magukat, illetve a repülőteret, ahol még egy város feletti repülésben is részük volt, lenyűgözte őket a látvány fentről is. A repülőtér igazgatójától megtudtuk, hogy idén 100 éves a szegedi repülőtér és hamarosan egy repülőnapot is szerveznek, ezért akkor mindenképp visszajön a pár majd Szegedre szeptemberben. Második szálláshelyük a néhány hete megnyílt Hotel Auris volt, ahol luxus körülményekbe cseppentek. A hotel kialakítása, letisztult modern stílusa, a fiatalos kávézója, a hajópadlós terasza feszített víztükrű medencéjével azonnal elcsábította őket. „Olyan érzésünk volt a szállodában, mintha csak egy mediterrán helyen nyaralnánk, és mindezt a város közepén, nem hittük el” – mondták mindketten, hozzátéve, a szállodai árai is magukért beszéltek, amikor szembesültek vele. Három éttermet ajánlottak a párnak, amelyek természetesen különböző stílusban fogadják vendégeiket, más és más konyhával, s mindhárom a maximumot hozta a tesztelésük során. Először a John Bull Pub esett górcső alá, meglepően gyors kiszolgálás, finom és változatos ételek, remek hangulat fogadta őket, minden ízlett nekik. Egy másik étterem az Oldies volt, ahol a mediterrán konyha ízei varázsolták el Adrit és Misit a hangulatos vendéglátóhelyen. Ha már Szegedről van szó, nem maradhatott ki a szegedi halászlé sem, a Tisza partján a Kiskőrössy Halászcsárdába mentek, hogy megízlelhessék a nálunk készített, világszerte ismert halászlevet, amihez persze túrós csusza dukál. Vegyes halászlevet választottak az étlapról, megízlelve azt egyértelműen kijelentették, hogy nem ettek még ennyire finom halászlevet eddig, tehát a Kiskőrössyt ajánlani fogják majd a jövőben ismerőseiknek. Egy szó, mint száz, Szeged eddig tesztelt vendéglátóhelyei minden igényt kielégítően ötösre vizsgáztak, az itt töltött első hét egyértelműen igazolta, hogy érdemes a napfény városába látogatni, mert jól fogják érezni magukat az ideérkező vendégek. További részletekről a

HELLO Szeged Facebook-oldalán

olvashatnak, ahol hamarosan ismét érdekességek és nyereményjátékok várják az oldal közösségét.

Kiválóan teljesített Szeged turizmusa a teszten - részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=560184

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 16.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.