Bulvár

Egészség tetőtől talpig a szegedi HerbaLine üzletben + FOTÓK

Egészség tetőtől talpig a szegedi HerbaLine üzletben + FOTÓK

2015. augusztus 12., szerda
Egészség tetőtől talpig a szegedi HerbaLine üzletben + FOTÓK
herbaria_38_gs

Talán nem is gondolnánk, de a nyári időszakban is szükségünk van a vitaminpótlásra testünk egészséges egyensúlyának megőrzése érdekében. A gyümölcsökben és zöldségekben gazdag évszakban logikusnak tűnhet, hogy szervezetünk dúskál a vitaminokban, ám a kutatók ezt cáfolják. A gyermekek és felnőttek körében egyaránt jelentkező D-vitamin hiány a magyar lakosság legalább felét érinti, még nyáron is, tekintve, hogy életünk java részét épületek belső tereiben töltjük. Pusztán élelmiszerekkel nem tudjuk feltölteni hiányzó készleteinket, ezért gyors és egyszerű megoldást kínálnak a tabletta formában kapható készítmények.

A nyári vitaminpótlás fontosságáról a Szeged Nova bevásárlóközpontban található HerbaLine gyógynövény és egészségszaküzlet tulajdonosával,

Balázs Attila

táplálékkiegészítő-specialistával beszélgettünk. A nyári hónapokban hajlamosan vagyunk megfeledkezni az alap ásványi anyagok és a vitaminok pótlásáról, holott ezek elengedhetetlenül fontosak szervezetünk egészséges működéséhez. A C-vitamin - amit legtöbben csak a hűvös évszakokban pótolnak – számos jótékony hatással bír, hiszen egyaránt javítja az energiaszintünket és jót tesz szív- és érrendszerünknek. Az Omega3 zsírsav ugyancsak a szív- és érrendszerünk egészséges működéséért felel, valamint a bőr egészségében is szerepet játszik, ami jól jön a napsugarak elleni védekezésben. „Az ásványi anyagok közül a kalcium, a cink és a magnézium a legfontosabbak, ezeket nyáron is pótolni kell. A nem megfelelő vitaminbevitel mellett ugyan nem jelentkeznek azonnal a problémák, idővel azonban megérezzük hiányukat. A cink például a haj, a köröm és a bőr egészségéért felel, míg a magnézium az izomzat és az idegrendszer működésében játszik szerepet. Számos betegséget meg lehet előzni az egészséges táplálkozással, melynek alapját képzi a megfelelő vitaminbevitel is. Már ilyenkor érdemes felkészítenünk a szervezetünket az őszi-téli időszakra, hogy megerősítsük az immunrendszerünket” – mondta a szakember, hozzátéve, ez azért fontos, mert a lakosság 70 százaléka kevesebb vitaminhoz és ásványi anyaghoz jut télen, mint nyáron.

herbaria_34_gs

A nyár számos lehetőséget kínál a sportolásra. A vágyott alak eléréséért ilyenkor lényegesen többet teszünk, arról nem is beszélve, mennyivel szórakoztatóbb a szabad ég alatt edzeni. A HerbaLine gyógynövény és egészségüzletben nemcsak az élsportolók igényeire szabott étrend- és táplálékkiegészítők érhetők el, azok is megtalálják a számukra legmegfelelőbbet, akik normál keretek között szeretnék tartani a fehérjebevitelt. „Általánosságban elmondható, hogy az emberek többsége nem fogyaszt megfelelő mennyiségű fehérjét, holott azok fontos alkotóelemei az emberi szervezetnek. Többek között a fehérjék felelnek az izomzat regenerációjáért, ezért ha rendszertelenül étkezünk, előbb-utóbb olyan problémákkal szembesülhetünk, mint az izommerevség vagy az egyre gyakoribb és súlyosabb izomsérülések. A koncentrált formában elérhető táplálékkiegészítők laktóz-, glutén- és cukormentes változatban is elérhetők, vásárlóinknak étkezési szokásaiktól függően egyaránt biztosítunk állati és növényi eredetű fehérjekészítményeket.” Az egészséges táplálkozás alapjainál fontos említést tennünk a HerbaLine üzletben kapható, sütéshez és főzéshez egyaránt hasznosítható úgynevezett hidegen sajtolt olajokról is. Gondolta volna, hogy vannak olyan zsiradékok, melyek jótékonyan hatnak az ízületekre? Pedig az ízületek „olajozottságáért” felel többek között a mákból, napraforgóból, lenmagból és a kókuszból kinyert olaj, amivel a vasárnapi asztalon felszolgált rántott hús még ízesebb és nem utolsó sorban egészségesebb lesz. Jó hír az édesszájúaknak, hogy kánikulában sem kell lemondaniuk a kényeztető édességekről, az egészségtudatosság jegyében azonban mint oly’ sok mást, a desszerteket is minőségi alapanyagok felhasználásával érdemes elkészítenünk – hívja fel a figyelmet a HerbaLine tulajdonosa. Édesítőként a nyírfacukor a legjobb választás süteményekhez, a kuszkusz, a lenmag, a köles és a zabpehely pedig kiváló száraz alapanyag lehet akár édes, akár sós ropogtatnivalóról legyen szó. A folyadékpótlás ugyancsak elhanyagolhatatlan a forró nyári napokon: a HerbaLine teafüvei között biztosan megtaláljuk a szájízünknek, s akár panaszainknak legmegfelelőbb készítményeket. „Számos betegségmegelőzésre és panaszkezelésre alkalmas, nem vényköteles termék található meg az üzletünkben. Gyomorpanaszokra, méregtelenítésre, az emésztés elősegítésére is kínálunk teákat, valamint vannak vízhajtó, lúgosító és zsírégető teáink is. Abban különbözünk a hagyományos üzletektől, hogy nálunk nemcsak teafiltereket, hanem növényi kivonatokból készült teafüveket is vásárolhatnak vendégeink, melyeknek magasabb a hatóanyag tartalma.”

herbaria_24_gs

A HerbaLine üzletben nemcsak csontjaik és szervezetünk belső egészségéről, hanem a Berkemann gyógycipők segítségével a helyes testtartásról is gondoskodnak a szakemberek. Az anatómiailag kialakított lábbelik a már meglévő lábproblémákon is segítenek, a kézzel készült cipők pedig a helytelen testtartás megelőzésében is szerepet játszanak. Mint azt Balázs Attilától, az egyedülállóan széles termékkörrel rendelkező szegedi HerbaLine tulajdonosától megtudtuk, egészségpénztári kártya, SZÉP-kártya és Erzsébet-utalvány elfogadóhelyként működő üzletükben szakképzett tanácsadók segítenek, hogy a gyógynövény termékek, táplálék-kiegészítők, vitaminok, teák és balzsamok közül mindenki a számára legmegfelelőbbhöz juthasson.

Télen szokás emlegetni, de nyáron is rendkívül fontos a vitaminpótlás - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=558398

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 10.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.