Bulvár

Csatornába szorult egy kiskutya - a csongrádi tűzoltók mentették meg

Csatornába szorult egy kiskutya - a csongrádi tűzoltók mentették meg

2015. augusztus 18., kedd
Csatornába szorult egy kiskutya - a csongrádi tűzoltók mentették meg
kutyamentes_baks

A tűzesetek és a műszaki mentések mellett évente több alkalommal riasztják a tűzoltókat bajba jutott állatokhoz is. Vadállatokat is háziállatokat is mentettek már az egységek. A Csongrád megyei tűzoltók is találkoztak már kerítés rácsai közé szorult őzzel, árokba esett lóval, vagy éppen fészekből kizuhant kisgólyával. Hétfőn délután egy csatornába szorult kutya életét mentették meg a ”Csongrád egyes” tűzoltói.

Hétfőn délután kettő óra előtt pát perccel újabb, azon a napon már a sokadik segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére. Aznap gőzerővel folyt a viharárok felszámolása a megyében. Ezúttal azonban nem leszakadt faágakhoz, vagy kidőlt fákhoz riasztották az egységeket. Baks fűutcáján a járókelők egy kutya elkeseredett sírására lettek figyelmesek. Először az önkormányzat munkatársait értesítették, akik próbáltak segíteni a szerencsétlenül járt állaton. Tőlük érkezett a bejelentés is, miszerint egy kutya egy hatvan méteres csatorna átereszébe szorult. A telefonáló elmondta, a szerencsétlenül járt állat keservesen ugat, önerejéből nem tud kijutni a szűk betoncsőből. Rövid időn belül hat csongrádi tűzoltó érkezett a helyszínre. Az egység

Tari Ferenc

tű. zászlós, szerparancsnok vezetésével megkezdte a felderítést, majd leemelték a csatorna legelső fedelét, amely alatt ott kuporgott a bogárszemű, elkóborolt eb. Trungel László tű. törzsőrmester volt az, aki a csatornába leereszkedve, saját kezében hozta fel a riadt bogárszeműt. A kutyát a tűzoltók is átvizsgálva mély sebeket találtak a nyakán és a lábán, ezért értesítették a helyi állatvédőket is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.