Bulvár

Csaknem kétezer határsértőt tartóztattak fel Csongrádban

Csaknem kétezer határsértőt tartóztattak fel Csongrádban

2015. augusztus 25., kedd
Csaknem kétezer határsértőt tartóztattak fel Csongrádban
migransog_szeged_kulterulet38_gs

Negyvenhárom csoportban 1930 illegális bevándorlóval - köztük 309 gyermekkel - szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén hétfőn - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-t.

Szenti Szabolcs

elmondta: a legnagyobb csoportot éjjel 11 óra után fogták el Szeged külterületén. Ott 83 bangladesi, 1 Sri Lanka-i, 8 nigériai, 2 gambiai, 7 indiai, 50 afgán, 33 pakisztáni, 13 iráni, 2 szenegáli és 155 szíriai állampolgárt tartóztattak fel, ügyükben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség. Országosan hétfőn tiltott határátlépés miatt 2093 embert fogtak el a rendőrök és 6 fővel szemben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás - közölte a police.hu-n kedden az ORFK.

Szerb embercsempész vitt 30 szírt

embercsempesz_domaszek_police

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei augusztus 24-én 5 óra 40 perckor a domaszéki autópálya felüljárón állítottak meg két járművet. A rendőrök az elől haladó kisbusz rakterében 30 szír illegális bevándorlót találtak, akik Ausztriába szerettek volna eljutni. A sofőr megpróbált elmenekülni, de a rendőrök elfogták. A 26 éves szerb állampolgár ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatását. A rendőrök előállították a férfi társát is, aki a kisbusz után haladt személyautójával és megpróbálta megakadályozni, hogy a rendőrök megállítsák. Augusztus 24-én a Szegedi Rendőrkapitányság jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt további 7 olyan személlyel kezdeményezett büntetőeljárást, akik anyagi ellenszolgáltatásért a fővárosba próbáltak szállítani illegális bevándorlókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.