Bulvár

Afrika varázsa a Szegedi Vadasparkban

Afrika varázsa a Szegedi Vadasparkban

2015. augusztus 13., csütörtök
Afrika varázsa a Szegedi Vadasparkban
tojasvadaszat19kf

Augusztus 15-én, szombaton igazi afrikai hangulattal és izgalmakkal várják a látogatókat a Szegedi Vadasparkban – adta hírül az intézmény közleményében, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

Még tart a kánikula, talán kevesebbeknek jut eszébe az állatkert felkeresésére, pedig a vadaspark hűs árnyat adó erdejében kellemes a klíma. Ráadásul az idei nyár biztosan egyik leghangulatosabb, legizgalmasabb rendezvényére kerül sor most szombaton, augusztus 15-én, Varázslatos Afrika címmel. A sokféle lehetőség közül a leglátványosabb, a résztvevőket biztosan lázba hozó programelem valószínűleg az az eredeti afrikai zenét és sok esetben állatutánzó táncokat bemutató előadás lesz, amelybe majd bárki kedvétől és vérmérsékletétől függően be is kapcsolódhat. Emellett lesz még a fekete kontinens kézműves kultúrájából ízelítőt adó, több helyszínes játszóház, a szokásosnál többféle, elsősorban afrikai állatokra épülő, látványetetés, állatsimogatás, de még egy, „minden résztvevő nyer” mottójú, bátorságpróbát is magába foglaló játék is. A program 9.30-kor kezdődik az afrikai pápaszemes pingvinek revüjével, amelyet több helyszínen, több bemutató is követ. 11.30-kor és 14.30-kor kerül sor az afrikai állatok, köztük oroszlánok, szurikáták, foltos hiénák, törpe vízilovak és madagaszkári makik látványos etetésére. Pontban 12.00 órakor a Zsiráf-ház előtt az Afro Productions Hungary előadásában indul az a show a Zsiráf-háznál, amely afrikai dobok ritmusára és afrikai táncosok előadásában ad egy fergeteges ízelítőt a szavannán élő emberek, sokszor az állatok természetes viselkedését is ötvöző zenei- és mozgáskultúrájából. Az előadás mellett 11.00-tól 12.00-ig, valamint 13.00 és 16.00 között részt lehet venni zulu gyöngyfűzést, afro hajfonást és csörgő hangszer és maszk készítést felvonultató játszóházban, illetve 10.00-16.00 óra között bekapcsolódhat a Móra Ferenc Múzeumnak, a „Csak a jó meleg Afrika” című kiállításához kapcsolódó, interaktív játékaiba. Ugyanezen időben állatsimogató bátorságpróba is zajlik majd (hogy milyen afrikai állatokkal, az maradjon még szombatig rejtély), ahol a félelmüket legyőző látogatóink, még akár saját kezű állatetetésekre is jogosító, ajándékot húzhatnak a Szerencsedobozból.

Skarlát íbiszek keltek

skarlat_ibisz

A Vadaspark valóságos repülő ékszerei a skarlát íbiszek, amelyek csapata különböző német állatkertekből érkező madarakból állt össze. A különböző korú egyedek álló csapatban idénre kialakultak a párok, sőt, a kihelyezett kosárkákba fészket is raktak. Három fészekben „termett” végül egy-egy tojás, amelyek rendre ki is keltek, így három fiókával gyarapodott a csapat. A skarlát íbiszek tenyésztése nagy szakmai sikernek számít. A dél-amerikai madarak fiókáit a látogatók is megtekinthetik a röpdéjükben. A különböző korú fiókák – az egyikük már repül – már megfigyelhetők a Dél-Amerikai ház szomszédságában épült röpdében.

Nőstény a kisfóka!

Borjúfóka született a Szegedi Vadasparkban

A múlt héten adtunk hírt az

örömteli eseményről

, egy borjúfóka kölyök születéséről. A kisfóka egészséges, szemmel láthatóan szépen és gyorsan fejlődik. Az is kiderült, hogy a neme nőstény, amely fontos információ lehet mindazoknak, akik részt vesznek a névadó pályázatunkon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.