Kultúra

A Rudnay-ösztöndíjas kiállítására hangol a Tornyai-múzeum

A Rudnay-ösztöndíjas kiállítására hangol a Tornyai-múzeum

2015. augusztus 10., hétfő
A Rudnay-ösztöndíjas kiállítására hangol a Tornyai-múzeum
Szabo Klara Petra alkotasaval

A 61. Vásárhelyi Őszi Tárlat Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíját elnyert Szabó Klára Petra képzőművész alkotásaiból nyílik beszámoló kiállítás szeptemberben a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban.

A hódmezővásárhelyi születésű alkotó a Nyugat-Magyarországi Egyetem Formatervező Szakán végzett. Az elmúlt években számtalan rezidencia programban vett részt Ausztriától a Baltikumon át a Távol-Kelet országaiig.

Szabó Klára Petra

japán alkotói ösztöndíjának munkáit és élményeit a Tornyai János Múzeumban is bemutatatta. Munkásságát számos elismeréssel díjazták: kétszeres Derkovits-ösztöndíjas, a Vásárhelyi Őszi Tárlatokon több díjban és munkajutalomban is részesült, 2014-ben Salzburgban szerepelt egy művészeti programban. A fiatal képzőművész - grafikái, akvarelljei mellett animációkat és egyedi installációkat is készít - a tavalyi Őszi Tárlaton nyerte el a Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíjat. A díjjal egy éven át havi százezer forint alkotói támogatás járt a hódmezővásárhelyi önkormányzat és Magyar Művészeti Akadémia jóvoltából. Ezen időszak alatt, egyedi technikával készült alkotásaiból, a különlegesen finom kidolgozású Jégvirágokból szeptember végén nyílik kiállítás a Tornyai János Múzeum emeletén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.