Bulvár

A rászoruló gyermekekért úsznak a gumikacsák a Dunán

A rászoruló gyermekekért úsznak a gumikacsák a Dunán

2015. augusztus 24., hétfő
A rászoruló gyermekekért úsznak a gumikacsák a Dunán
1908072_815601768484469_7188090193332592113_n

Második alkalommal rendezik meg Budapesten a Kacsafutam elnevezésű jótékonysági versenyt, amelyen sárga gumikacsák úsznak le a Dunán a Lánchídtól indulva augusztus 30-án, hogy pénzt gyűjtsenek a rászoruló gyermekek részére.

A gumikacsák versenye az 1990-es évek óta tartja lázban a világot és mindenhol nagy érdeklődés övezi, Ohiótól kezdve Coloradón és Ausztrálián át Nagy-Britanniáig. A jótékonysági rendezvény bevételével Magyarországon másodszor is az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) Magyar Bizottságát támogatják. A versenyen tavaly több mint öt millió forintot gyűjtöttek össze rászoruló gyermekek részére - közölték a szervezők az MTI-vel. A budapesti futam augusztus 30-án, vasárnap 14 órakor indul. Bárki nevezhet, aki 999 forintért vásárol egy gumikacsát az esemény honlapján megjelölt árusító pontokon, vagy online és augusztus 29-ig eljuttatja azt valamelyik gyűjtőpontra. Az első száz célba érő kacsa tulajdonosa értékes ajándékokkal is gazdagodhat. Az eseményt követően a szervezők meglepetés koncertekkel várják a versenyzőket és az érdeklődőket a Várkert Bazár Öntöde részén. A futam élő közvetítését, majd az azt követő koncerteket bárki figyelemmel kísérheti az FM 91,4 frekvencián, a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti szakaszon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.