Bulvár

A MÁV ásványvizet oszt a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon

A MÁV ásványvizet oszt a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon

2015. augusztus 5., szerda
A MÁV ásványvizet oszt a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon
Hõség - Budapest

A szerdától érvényes hőségriasztás ideje alatt a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-START.

A cég szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták, Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, vidéken a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi, a szegedi, a békéscsabai, a szolnoki, a püspökladányi, a kecskeméti, a győri, a pécsi, a zalaegerszegi, a veszprémi, a nagykanizsai és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatra várakozó utasok. Az ásványvizet a vasúttársaság augusztus 10-ig - illetve amíg az időjárás azt szükségessé teszi - 10 és 17 óra között osztja. A MÁV-START emellett azt javasolja, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy folyadékkal kezdje meg vasúti utazását. A vasúttársaság elsődleges célja, hogy utasainak minél komfortosabb utazást biztosítson, ezért a járművek karbantartásakor különös figyelmet fordít a vasúti kocsik légkondicionáló és légjavító berendezéseire - áll a közleményben. Debrecen önkormányzatának sajtóreferense szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a hőségriasztás miatt ismét felállították a párásító kaput a város központjában, a Nagytemplom előtti Kossuth téren. Ha szükséges, a légkondicionált önkormányzati kezelésű épületek földszinti tereit is megnyitják a hűsölni vágyók előtt - tette hozzá Petróczi Ildikó. Elmondta azt is, hogy a hőség miatt szerdától szükség szerint locsolják a város útjait, elsősorban a belvárosi nagyobb forgalmú tömegközlekedési és gyűjtőutakat. A Főpolgármesteri Hivatal kedden arról tájékoztatott, az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás miatt Tarlós István főpolgármester utasítást adott arra, hogy a főváros cégei mindent tegyenek meg a lakosság hőségérzetének enyhítése érdekében. A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.-nél fokozott készenlét lép életbe, folyamatosan locsolják a budapesti közúthálózatot. A Fővárosi Vízművek Zrt. szerdán déltől este 6 óráig, csütörtökön 10 órától este 6 óráig mobil egységekből hűtött zacskós vizet oszt a Deák téren, továbbá a Keleti és a Nyugati pályaudvarnál. A meteorológiai szolgálat a tartós hőség miatt több megyére és a fővárosra már keddre is másodfokú figyelmeztetést adott ki. Az országos tisztifőorvos idén negyedszer rendelt el a tartós hőség miatt valamilyen veszélyjelzést. Most a második fokozat, a hőségriasztás van érvényben, szerdától hétfő éjfélig. Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményében azt írta: komoly lehűlés jelei egyelőre nem látszanak, így a most kiadott riasztás meghosszabbítására is számítani lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.