Közélet

VDSZSZ: Gumikesztyűt a kalauzoknak!

VDSZSZ: Gumikesztyűt a kalauzoknak!

2015. július 30., csütörtök
VDSZSZ: Gumikesztyűt a kalauzoknak!
bp_beteg_migrans

Hatékonyabb egészségügyi védelmet kér a a vasutasoknak az egyik szakszervezetük, egy szegedi jegyvizsgáló megbetegedésére is hivatkozva.

Ahogy a szakszervezet a

honlapján írja

, a fővárosban kórházba került határsértők kapcsán merült fel a vasutasok körében, hogy a rendőrökhöz hasonlóan légzésvédő maszkokat, gumikesztyűket kell adni a menekültekkel kapcsolatba kerülő vasutasoknak. A szakszervezet által a Vasútegészségügyi Nonprofit Kiemelten Közhasznú Kft. és a MÁV-Start Zrt. részére eljuttatott levélben így fogalmaz a szervezet: "Minden nyugtatni szándékozó válasz ellenére engem és tagjainkat továbbra is foglalkoztatja ez a kérdés, főleg a július 28-án este a Nyugati pályaudvarnál történtek ismeretében. Ma reggel beszéltem egy szegedi jegyvizsgáló tagunkkal, aki hányásos, hasmenésre panaszkodott. Persze, lehet véletlen egybeesés, de lehet, hogy mégsem az. A tapasztalatok alapján - az érintettek közül - senkit nem nyugtat meg az a tény, hogy baj esetén a járványügyi hatóság meghozza az intézkedéseket. Erre általában akkor kerül sor, amikor már tömegesen betegszenek meg az emberek. (Nézzük csak az influenzát. Csak akkor jelentik be a járványt, ha már tízezrekre rúg a megbetegedések száma.) Szerintünk helytelen rájuk várni. Nem kérdés, hogy van biológiai kockázat. Már azt is tudjuk, hogy a túlterhelt regisztráló pontokon nem győzik az orvosi ellenőrzést, így az egyre inkább formálissá válik. A nem várt tömeg miatt már a tisztálkodás sem mindenhol biztosított. Július 30-án egy orvos beszélt a tévében arról, hogy vannak betegségek, melyeknek hónapokig tart a lappangási ideje. Erre adunk egy kézfertőtlenítő szert, és minden el van intézve. Nagyon gyengének és kevésnek érezzük ezt, mint prevenciót. Mindnyájan látjuk a híradásokban, hogy az intézkedő rendőrök légzésvédőben, kesztyűben teszik a dolgukat. Nyilván a munkáltatóik sem hibbantak, hanem konzultáltak egészségügyi szakemberekkel, és nem ok nélkül döntöttek az említett védőfelszerelések mellett. Ezzel szemben a mi házunk táján csak a papírokat gyártjuk, és a kollégáink úgy érzik, érdemben senki nem tesz értük semmit. Ismét kérem, a jelenleginél hathatósabb megelőző intézkedések kidolgozását. Oroszi Rudolf munkavédelmi szakértő VDSzSz Szolidaritás"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.