Közélet

Térségi összefogással vettek kórházi műszereket

Térségi összefogással vettek kórházi műszereket

2015. július 17., péntek
Térségi összefogással vettek kórházi műszereket
csontsuruseg_mako

Csontsűrűség rizikómérő eszközt és boka-kar index mérőt vásárolt a Makói Kistérségi Többcélú Társulás. Erről július hatodikán egyhangúlag döntöttek a településvezetők.

"Csaknem 3.5 millió forintot fordít a társulás a 2015. évi céltartalék költségvetési keretéből a két orvosi műszerre"- adott tájékoztatást

Farkas Éva Erzsébet

Makó polgármestere a szerdai rendkívüli testületi ülésen, aki a társulás elnöke is. Ő és

Kallai Árpád

, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója 13-án írta alá az erről szóló támogatói szerződést. A gépek a makói Egészségfejlesztési Irodához kerülnek. Mivel az iroda rendszeresen szervez szűréseket a kistérségben, így ott is használják az eszközöket. A csontsűrűség mérő 15 másodperc alatt ad ultrahangos diagnosztikát, amely alapján kiszűrhető a csontbetegség gyanúja. A másik gép a négy végtagon elhelyezve méri a vérnyomásértéket. A fejlesztés a kistérség lakosságának életminőségét, egészségmegőrzését szolgálják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.