Kultúra

Tapogatni kötelező! – Tapintható éremkiállítás a Móra-múzeumban

Tapogatni kötelező! – Tapintható éremkiállítás a Móra-múzeumban

2015. július 1., szerda
Tapogatni kötelező! – Tapintható éremkiállítás a Móra-múzeumban
erme01

Tapintható kiállítás nyílik pénteken a Móra Ferenc Múzeumban: az újszerű tárlaton érméket foghat kézbe, tapogathat meg bárki a Kultúrpalotában. Az Ujj-É című kiállítást július 3-án 15 órakor nyitják meg.

Egy újszerű kezdeményezés kapcsán jött létre az a tapintható érem-kiállítás, melyet a szegedi Móra Ferenc Múzeumban mutatnak most be. A közel száz alkotást tartalmazó tárlaton bárki megfoghatja az érméket, sőt! A kiállítás kifejezett célja, hogy a tapintható érmék segítségével közelebb hozza a tárgyakat a látogatókhoz. A tárlaton tizenhét kortárs éremművész alkotásait mutatják be, melyek mindegyike izgalmat rejt magában tapintás szempontjából. Az érméket különleges biztonsági szalaggal látják el, valamint biztonsági kapukkal őrzik, így garantálva épségüket. A technológiai megoldás révén a kiállítás helyszínén a látogató szabadon mozoghat az éremmel, elveheti a teljesen nyitott tárolóból, leülhet, összehasonlíthatja más darabokkal, azaz: „ismerkedhet” vele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.