Sport

Strandlabdarúgás - Szentes-Bíró Tamás: partiban voltunk a világ élvonalával

Strandlabdarúgás - Szentes-Bíró Tamás: partiban voltunk a világ élvonalával

2015. július 1., szerda
Strandlabdarúgás - Szentes-Bíró Tamás: partiban voltunk a világ élvonalával
szentes_biro_tamas_baku_fb

Hetedikként végzett a magyar strandlabdarúgó-válogatott az első ízben megrendezett Európa Játékok küzdelmeiben. A bakui tornán a mindössze 19 éves Szentes-Bíró Tamás képviselte Szegedet a nemzeti együttes tagjaként.

"Egy életre szóló élmény volt ez a torna számomra, nagyon jól éreztem magam. Megtiszteltetés, hogy ott lehettem ilyen fiatalon. Világszínvonalú esemény volt az Európa Játékok" - fogalmazott portálunknak az FC Junior Sport tehetsége. Hozzátette, kiváló körülmények között szerepelhettek, hiszen mind az olimpiai falu, mind a mérkőzéseknek otthont adó stadion nagyszerű miliőt adott a megmérettetésnek, emellett pedig számos néző volt kíváncsi a helyszínen az összecsapásokra. A küzdelmek két négycsapatos csoportban kezdődtek el, ahonnan az első két helyezett juthatott az elődöntőbe. A magyar együttes Oroszország, Spanyolország és Olaszország legjobbjaival nézett farkasszemet a kvartettben.

Weisz Tamás

szövetségi kapitány legénysége végül három vereséggel az utolsó helyen zárt, ezáltal az alsóházi rájátszásban folytathatta menetelését. Az ukránok ellen egy újabb fiaskó következett, a 7-8. helyért lejátszott összecsapáson azonban már a magyar csapat került ki győztesen a házigazda azerbajdzsániak elleni küzdelemből. Az erőviszonyokhoz hozzátartozik persze, hogy a riválisok közül az első négy egyaránt előkelőbb helyezést foglal el a

kontinentális ranglistán

hazánk fiainál, Oroszország egyenesen címvédőként utazhat majd a júliusi, portugáliai világbajnokságra. "Sajnos elrontottuk kicsit, sikerülhetett volna jobban is a szereplésünk, hiszen szinte minden mérkőzésünkön vezettünk. A jövőben azt kell megtanulnunk, hogy hogyan lehet megnyerni egy-egy ilyen meccset, amikor ráadásul a világ élvonalához tartozó csapatok egyike az ellenfelünk, mint például az oroszok, vagy a spanyolok. Erőnlétben már-már jobbak is voltunk náluk, úgy érzem, játékban is felvettük a versenyt velük, sajnos azonban a végeredmény nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Azt hiszem, maradt még a csapatban egy kis plusz, ami nem jött ki. Ettől függetlenül a játék képe alapján partiban voltunk a világ élvonalával" - összegezte a tapasztalatokat

Szentes-Bíró Tamás

. Kitért rá, bár az orosz válogatott a szerencsével sem állt hadilábon, mindent egybevetve azonban megérdemelten nyerte meg a tornát. Védekezésre épülő taktikájuk nem eredményezett kifejezetten szép focit, ugyanakkor hatékonynak és eredményesnek bizonyult. A szegedi játékos elmondta, pozitív visszajelzéseket kapott az edzői stábtól a mutatott produkciója kapcsán. "Azt mondták, jól mozogtam, megérte a sok munka. Úgy érzem, nem lógtam ki egyáltalán a csapatból, nem hibáztam különösebben a pályán. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel" - árulta el. Hozzátette, sajnálja, hogy a gólszerzés nem jött össze számára, főleg annak tükrében, hogy Oroszország ellen egy nagy helyzetet is kihasználatlanul hagyott.

Szentes-Bíró Tamás statisztikája az Európa Játékokon:

MérkőzésJátékidő (perc)LövésKapura tartó kísérlet
B csoport
Magyarország - Oroszország 3-5731
Spanyolország - Magyarország 5-21--
Olaszország - Magyarország 5-47--
5-8. helyért
Ukrajna - Magyarország 4-2162-
7-8. helyért
Magyarország - Azerbajdzsán 3-21211
Összesen:4362

A védő hétfő este ért haza Szegedre, és bár a sikeres érettségijét követően iskolai feladatokat már nem kell teljesítenie, mégsem marad túl sok ideje pihenni. Péntek és szombat este a magyar nemzeti együttes a vb-re hazánkban készülő brazilokkal játszik felkészülési meccset Siófokon. Ugyancsak ezen a hétvégén ráadásul elkezdődik a tízcsapatos NB I-es pontvadászat is, amelyben az FC Junior Sport - Szentes-Bíró Tamással a soraiban - újoncként vesz részt. "Ez minden bizonnyal még egy tanulóév lesz számunkra. Ettől függetlenül úgy gondolom, alapvetően négy csapat jár előttünk, ahol a válogatott keretének 90 százaléka is játszik. Az 5-6. helyre odaérhetünk, ehhez azonban a hazai fordulóban mindenképpen jól kell teljesítenünk" - utalt rá a játékos, hogy a bajnoki mérkőzések egy részének Hódmezővásárhely ad otthont július 18-19-én. Ami pedig a nemzeti alakulatot illeti: augusztusban Siófok lesz az egyik állomása a European Beach Soccer League sorozatának, amikor a magyarok mellett három másik A divíziós együttes látogat a Balaton partjára, illetve nyolcan a B divízióból is.

A magyar válogatott minden meccsén pályára lépett a szegedi Szentes-Bíró Tamás a bakui Európa Játékokon! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=550715

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.