Bulvár

Sok tüzet okozott a szárazság az elmúlt hétvégén

Sok tüzet okozott a szárazság az elmúlt hétvégén

2015. július 6., hétfő
Sok tüzet okozott a szárazság az elmúlt hétvégén

Több tűzesethez is riasztották a Csongrád megyei egységeket az elmúlt hétvégén - áll a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírportálunkhoz eljuttatott közleményében.

Pénteken négy helyen gyulladt meg az összehordott szemét megyénkben. Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Kiszomboron égtek a hulladékkupacok, az oltást a makói, a hódmezővásárhelyi és a szegedi tűzoltók végezték el. Égett egy tanya melléképülete és annak tetőszerkezete pénteken délelőtt Szeged-Kiskundorozsmán. Három szegedi és a kisteleki egységet riasztotta a műveletirányítás, a tűzoltók kiérkezésekor az épület környezetében, mintegy ötszáz négyzetméteren az aljnövényzet is lángra kapott. Négy vízsugárral fékezték meg a lángokat az egységek, a tűzben a lakók nem sérültek meg. Szombaton Hódmezővásárhelyen, Ruzsán és Szegeden gyulladt meg a száraz fű. Mindhárom esetben több száz négyzetméteren égett az aljnövényzet a tűzoltók kiérkezésekor. A ruzsai önkéntes tűzoltók, valamint a szegedi és a hódmezővásárhelyi hivatásos egységek végezték el a beavatkozásokat. Szegeden reggel hétkor és este hétkor is leszakadt faágakhoz riasztották a tűzoltókat. A Kukovetz Nana utcában, valamint a Kálvária sugárúton is egy-egy nagyméretű faág veszélyeztette a gyalogosok forgalmát. A műszaki mentést a szegedi egységek végezték el. A tűzoltók mentették ki azt a kiszombori idős férfit, aki saját házának udvarán, egy melléképületben elesett. A férfi lába beszorult, őt a makói tűzoltók emelték ki és adták át a mentőszolgálat munkatársainak. Vasárnap a szabadterületen keletkezett tüzek adtak munkát a Csongrád megyei tűzoltóknak. Öt helyen gyulladt meg a kiszáradt aljnövényzet a délutáni órákban. Baks, Sándorfalva és Algyő külterületén is lángolt a fű és az avar, de Szeged Baktói városrészébe, valamint egy forráskúti tanya udvarára is hasonló esetek miatt riasztották az egységeket. Az oltásba a szegedi, a kisteleki, a ruzsai, a csongrádi és a szentesi hivatásos tűzoltók mellett a sándorfalvi önkéntes tűzoltók is bekapcsolódtak. Az egységek mindenhol időben megfékezték a lángokat, a tűz továbbterjedését minden esetben megakadályozták. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.