Bulvár

Nyugdíjba ment Erdélyi Noémi terápiás kutyája + FOTÓK

Nyugdíjba ment Erdélyi Noémi terápiás kutyája + FOTÓK

2015. július 19., vasárnap
Nyugdíjba ment Erdélyi Noémi terápiás kutyája + FOTÓK
terapias_kutya11_gs

A terápiás kutyavezetőnek kutyája segített talpra állni súlyos gerincműtétét követően. A most 13 éves golden retriever boldog nyugdíjas éveit tölti gazdája mellett.

Erdélyi Noémi

évekkel ezelőtt esett át egy súlyos gerincműtéten. Sokáig tartott a felépülés, azonban a hosszú gyógyulási idő alatt kutyája, Fancy segítségére volt minden egyszerű teendőben, amit egyedül nem tudott volna végigcsinálni. Ha kellett, a kutya ruhát hozott neki, kivitte a szemetet és nem utolsó sorban mindvégig tartotta a lelket gazdájában. Erdélyi Noémi akkor határozta el, ha végre felépül, sérült gyerekeken segít majd Fancyvel "mancsöltve". Fancy már 13 éves, boldog nyugdíjas éveit tölti a terápiás kutyavezető otthonában. A Tappancs Állatvédő Alapítvány rendezvényein - mely szervezethez Erdélyi Noémi és golden retrieverei négy éve csatlakoztak - most Mazsi és Tádé tartja a frontot: ők vezetik be az érdeklődőket a kutyadoktorok mindennapjaiba, bemutatókat tartanak arról, miként lehetnek segítségükre a mozgásban akadályozottaknak, vagy a gyermekpszichiátrián kezelt kis betegeknek. "Láttam Fancyn, hogy eleinte hiányzott neki a munka, viszont úgy gondolom, intelligens kutya lévén átértékelte önmagát. Tudja, hogy neki ez a feladat már sok lenne, hogy erre ő már nem képes, ugyanakkor már jól érzi magát otthon" - osztotta meg velük Erdélyi Noémi, hogyan fogadta el legidősebb kutyája a nyugdíjazást. A segítő szerepéből kiöregedett Fancy odahaza persze dőzsöl a privilégiumokban: kizárólagos joga van bejárni a nagyobb udvarba és olykor a lakásba is. "A többiek tisztelettudóak, nincs veszekedés a kiváltságok miatt. Mivel ő a legidősebb, aki segített nekem talpra állni, járnak neki ezek a kiváltságok."

Nyugdíjba ment Erdélyi Noémi terápiás kutyájaRészletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=553593

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 19.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.