Sport

Nemzetközi edzőcentrum lesz a Kolonics György Vízisport Központból

Nemzetközi edzőcentrum lesz a Kolonics György Vízisport Központból

2015. július 29., szerda
Nemzetközi edzőcentrum lesz a Kolonics György Vízisport Központból

A magyar kormány által biztosított sportágfejlesztési támogatásból, 200 millió forintos beruházás keretében bővítették ki a csepeli Kolonics György Vízisport Központot.

Baráth Etele

, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke az átadó ünnepség alkalmából megtartott szerdai sajtótájékoztatón elmondta: a múlt hétvégén állapodott meg a nemzetközi szövetség elnökével arról, hogy jövőre nemzetközi edzőtáborközpont létesül a csepeli vízitelepen. Hozzátette, hogy a fejlődő ázsiai és afrikai országok versenyzőit és edzőit képzik majd itt, magyar szakemberek bevonásával. "A program a jövő év elején elindul, vagyis már az olimpia évében lesznek tematikus táborok és komoly edzői szimpóziumok" - fogalmazott az elnök, aki hangsúlyozta, hogy a Kolonics vízitelep öt éve a magyar kajak-kenu központjává vált, a jövőben pedig világszinten is a sportág egyik legfontosabb bázisa lehet. Baráth Etele szerint ez komoly elismerése a hazai kajak-kenu sportnak. Ezen kívül a központ a "Vízen bejárható Magyarország" elnevezésű szabadidős programnak is az egyik legfontosabb bázisa.

Schmidt Gábor

, az MKKSZ főtitkára beszámolt arról, hogy a Kolonics György Vízisport Központ fejlesztésének most véget ért második ütemében elkészült egy 44 fős sportmotel, egy vadonatúj edzőterem és egy wellness-részleg, valamint megújultak a közösségi terek is, míg a következő ütemben egy hajótárolót fognak építeni novemberre.

Morovik Attila

, Csepel alpolgármestere kiemelte, hogy a központ jól megközelíthető, szép helyen van, és kiváló adottságokkal rendelkezik. Megjegyezte azt is, hogy ha Budapest 2024-ben olimpiát rendezhet, a legsikeresebb magyar sportágnak, a kajak-kenunak is előnyére válhat, hogy a vízitelep közel van a tervezett észak-csepeli ötkarikás helyszínekhez.

Kozmann György

, a Kolonics Alapítvány kuratóriumi elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy

Koló

, a néhai olimpiai bajnok neve az évek múlásával sem kopott meg, sőt évről évre nő azoknak a száma, akik júliusban, a halálának az évfordulóján tartott vízi fáklyás felvonuláson megemlékeznek róla. "Örülök annak, hogy hamarosan egy nemzetközi edzőközpont is viselheti a nevét, így a legenda tovább él, és viszi a világban a magyar kajak-kenu sport jó hírét!" - jelentette ki a kétszeres olimpiai bronzérmes kenus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.