Kultúra

Mesesziget a szegedi Északvárosi fiókkönyvtárban + FOTÓK

Mesesziget a szegedi Északvárosi fiókkönyvtárban + FOTÓK

2015. július 13., hétfő
Mesesziget a szegedi Északvárosi fiókkönyvtárban + FOTÓK
mesesziget04kf

Elstartolt a Somogyi-könyvtár Északvárosi fiókkönyvtárának fergeteges olvasásnépszerűsítő tábora. Az ötnapos rendezvényen főszerepet kapnak a mesék és a kreatív foglalkozások.

Ingyenesen vakációzhat az Északvárosi fiókkönyvtárban az a 20 gyerekek, akik a városi könyvtár rendezvényein rendre bizonyították, nekik az olvasás a mindenük. A tábor azok előtt a nebulók előtt nyitotta meg kapuit július 13-án, akik egész évben kiemelkedően teljesítettek a bibliotéka olvasásnépszerűsítő programjain, így a Könyvkirály-játékban és a Kaméleon Olvasóklub levelezős megmérettetésein. Az ötnapos táborban délelőttönként közös meseírás és papírszínház-készítés vár a gyerekekre, mégpedig a japán Kamishibai hagyományai jegyében. A táborlakók a képzelet szárnyán ellátogatnak továbbá a Manófalvi Manó házikójába, a mesebeli sárkányok birodalmába és az Óperenciás-tenger partjára is. Az óriások földjén tehetségükről tehetnek tanúbizonyságot, s megtapasztalhatják, mindannyian óriásiak valamiben. Délutánonként a gyerekek nyakukba veszik a várost: felkeresik a Móra-múzeum kiállításait, valamint betérnek a Belvárosi moziba, az Alsóvárosi tájházba, a Szegedi Vadasparkba (ahol zsiráfokat etetnek és hüllőt simogatnak), illetve kipróbálják a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatika Történeti Kiállítását és Látványlaborját is. "A Kultúrkör Egyesület alapvető célkitűzése a kulturális szórakozás, a szórakoztató kulturálódás terjesztése. Az olvasottság mind a mai napig egyfajta általános fokmérője a műveltségnek, ráadásul az egyik legszórakoztatóbb időtöltés is egyben. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Somogyi-könyvtárral karöltve segíthetünk a fiataloknak abban, hogy már fiatal korban megízlelhessék az olvasás nyújtotta csodálatos élményeket. A programmal 20 alsó tagozatos gyermekeknek biztosítunk egy hétre térítésmentesen a korosztályuknak megfelelő, igényes programokat" - vallott az olvasótábor létrejöttéről

Tóth András László

, a Kultúrkör Egyesület elnöke.

Az ötnapos rendezvényen főszerepet kapnak a mesék és a kreatív foglalkozások. http://szegedma.hu/?p=553143

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 13.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.