Kultúra

Pin-up lányok közvetítik a fogyasztói társadalom kritikáját – Mel Ramos-kiállítás a Reökben +FOTÓK (16+)

Pin-up lányok közvetítik a fogyasztói társadalom kritikáját – Mel Ramos-kiállítás a Reökben +FOTÓK (16+)

2015. július 10., péntek
Pin-up lányok közvetítik a fogyasztói társadalom kritikáját – Mel Ramos-kiállítás a Reökben +FOTÓK (16+)
mel_ramos_kiallitas06_gs

Ma nyílt meg világhírű pop art művész, a ’60-as években Andy Warhollal együtt kiállító Mel Ramos első hazai tárlata. A művek szeptember 13-ig tekinthetőek meg.

Ma öt órakor nyitotta meg

Mel Ramos

első magyarországi kiállítását

Peter Bogner

osztrák művészettörténész és

Herczeg Tamás

, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója. A kiállítás megnyitó után két héttel tölti be nyolcvanadik életévét Mel Ramos, aki még ezen időpont előtt, július 18-án, szombaton ellátogat Szegedre, ahol előkerül az 1960-as évek, a pop-art művészetének témája, az akkori Egyesült Államok ábrázolása. Ezt követően 19 órától tárlatvezetést is tart. Ramos művei 120 kiállításon szerepeltek 1959 óta, sőt 1963-ban közös tárlatot szerveztek a legendás

Andy Warhollal

és

Roy Lichtensteinnel

, s ő maga is a pop-art jelentős alkotói közé tartozik. Jellemző módon munkáinak főszereplői női aktok, első modellje saját felesége volt, így nem meglepő, hogy a közel hatvan képet és több szobrot is felvonultató kiállítás anyaga 16 éves kortól látogatható. Sajátosan ötvözi kiállításában az erotikát és a fogyasztói társadalom termékeit, a külön-külön hétköznapinak tartott részek, együtt újabb értelmet közvetítenek, miközben a grafikák színösszeállítása miatt, mintha mi is az ötven évvel ezelőtti napfényes Kaliforniában éreznénk magunkat. A kiállítás a bécsi Galerie Ernst Hilgerből érkezett városunkba, s egészen szeptember 13-ig tekintheti meg a nagyközönség.

A REÖK-ben nyílt meg a világhírű pop art művész, a ’60-as években Andy Warhollal együtt kiállító Mel Ramos első hazai tárlata - KLIKK után fotóözön ITT: http://szegedma.hu/?p=552827

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 10.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.