Közélet

MÁV: sikeres volt az üzempróba a Nyugati pályaudvaron

MÁV: sikeres volt az üzempróba a Nyugati pályaudvaron

2015. július 5., vasárnap
MÁV: sikeres volt az üzempróba a Nyugati pályaudvaron

Sikeresen megtörtént az üzempróba vasárnap a Nyugati pályaudvaron a kéthetes karbantartás után, így hétfő hajnaltól újra menetrend szerint indít és fogad személyszállító vonatokat a pályaudvar - tájékoztatta a MÁV kommunikációs igazgatósága az MTI-t. Hétfőtől egyúttal megszűnnek a felújítás idejére bevezetett tömegközlekedési változások is.

A pályaudvar jelentős részét megnyitják az utazóközönség előtt, ugyanakkor a Westend felőli oldalon még terelésre kell számítaniuk az utasoknak - jelezte a társaság közleményében. A MÁV tájékoztatása szerint az aluljáróból felvezető mozgólépcsőknél található várócsarnok Nyugati tér és Westend felé nyíló kapui zárva lesznek július 11-ig, mert ott még tart az álmennyezet javítása. Az utasforgalmat a Westend felől a tűzoltó bejárati kapun biztosítják. Ugyanakkor hétfőtől megszűnnek a pályaudvar lezárásának idejére bevezetett, a fővárosi közösségi közlekedést érintő járatmódosítások, ezért a BKK járművein már nem fogadják el a Nyugati pályaudvarra kiállított vasúti jegyeket és bérleteket - hívta fel a figyelmet a vasúttársaság. A Nyugati pályaudvar szolgáltatásainak színvonalát és a vonatok menetrend szerinti közlekedését jelentős mértékben javítja az összességében 290 millió forint felhasználásával megvalósított felújítás, amelyen nyolc vasúti szakterület 150-200 szakembere dolgozott június 22-e óta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.