Gazdaság

Már 28 milliárd forint kártérítést felvettek a Quaestor-károsultak

Már 28 milliárd forint kártérítést felvettek a Quaestor-károsultak

2015. július 23., csütörtök
Már 28 milliárd forint kártérítést felvettek a Quaestor-károsultak

A megkezdett kártalanítás során több mint 10 ezer Quaestor kötvény károsult mintegy 28 milliárd forintot vett fel a Befektető-védelmi Alap (Beva) megbízásából eljáró OTP fiókokban - közölte a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja és a Beva az MTI-vel csütörtökön.

A Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjának (QA) adatai alapján a Quaestor kötvény károsultakat átlagosan 5,4 millió forint illeti meg, aminek több mint a felét, fejenként átlagosan 2,8 millió forintot fizet ki a Beva a kártalanítás mostani szakaszában. A Quaestor károsultak kárrendezését biztosító követeléskezelő alap létrehozásáról szóló törvény szerint a kötvények kárrendezése során a Bevát érintő rész kifizetése július 13-án indult el. A mostani szakaszban a Beva a 2001. évi tőkepiaci törvény figyelembevételével a hiányzó kötvények miatt keletkezett pénzköveteléseket téríti meg. A Beva a QA útján közel 32 000 ügyfélnek összesen 88 milliárd forintot fizet ki. A Beva-kártalanítás mértéke egymillió forintig száz százalék, egymillió forint felett az afölötti rész kilencven százaléka. A kártalanítás összege nem haladhatja meg a húszezer eurónak megfelelő forintösszeget ügyfelenként, ami a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. felszámolása kezdő időpontjában érvényes MNB devizaárfolyamon átszámítva mintegy 6 millió forintot jelent. A QA személyre szóló, részletes levélben értesíti a befektetőket a benyújtott és elbírált igényük után járó kárrendezés és Beva-kártalanítás összegéről, a kárrendezés számításának módjáról és a jelen szakaszban a Beva által kifizetendő összegről. A Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja a

http://www.quaestor-karrendezes.bva.hu/

oldalon a továbbiakban is közzétesz minden szükséges információt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.