Kultúra

Magyar és olasz művészek alkotásaiból nyílik kiállítás Genovában

Magyar és olasz művészek alkotásaiból nyílik kiállítás Genovában

2015. július 11., szombat
Magyar és olasz művészek alkotásaiból nyílik kiállítás Genovában

Hetven magyar és olasz művész alkotásaiból nyílik kiállítás vasárnap a genovai Dózse-palotában a második alkalommal megrendezett Le latitudini dell'arte elnevezésű kortárs művészeti biennále keretében - közölte az MTI.

A kétévente megrendezett tárlat célja, hogy erősítse az Olaszország és a többi nemzet közötti művészeti és kulturális párbeszédet. A 2013-as első kiállítás főszereplője Finnország volt, és idén ismét egy erős művészeti hagyományokkal rendelkező európai államra, Magyarországra esett a választás - olvasható a szervező ART Commission honlapján. A 35 magyar és 35 olasz művész alkotásait felvonultató idei tárlat vasárnap nyitja meg a kapuit. Az augusztus 17-ig látogatható kiállítás kurátora magyar részről

Simonffy Márta

, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének elnöke, olasz részről Virginia Monteverde, az Art Commission elnöke, valamint Viana Conti. Az idei tárlat az Art Commission, a genovai Dózse-palota kulturális alapítványa és a genovai Magyar Konzulátus együttműködésével született meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.