Sport

Labdarúgó Vb-2018 - A portugálokkal egy csoportban a magyarok

Labdarúgó Vb-2018 - A portugálokkal egy csoportban a magyarok

2015. július 25., szombat
Labdarúgó Vb-2018 - A portugálokkal egy csoportban a magyarok

A magyar labdarúgó-válogatott Portugáliával, Svájccal, Feröer-szigetekkel, Lettországgal és Andorrával szerepel azonos csoportban a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezőjében.

A szombati, szentpétervári sorsoláson az 52 európai válogatottat hét hat- és két ötcsapatos csoportba sorsolták. A kilenc csoportgyőztes kijut a 2018-as vb-re, míg a nyolc legjobb csoportmásodik - úgy, hogy a hat együttest számláló csoportok esetében az utolsók elleni párharcokat nem veszik figyelembe - pótselejtezőt játszik a maradék négy kiadó helyért. A hat kiemelési kalapot a júliusi FIFA-világranglista alapján állították össze, a magyar válogatott a harmadikból várta a sorsolást. Az elsőből a portugálokat, a másodikból pedig a svájciakat kapta, míg az alacsonyabban rangsorolt együttesek közül az aktuális Eb-selejtezős sorozatban is ellenfél feröeriek, valamint a lettek és az andorraiak lettek riválisok. Azt már korábban eldöntötték, hogy a televíziós közvetítési jogok miatt Anglia, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Hollandia válogatottja csakis hatcsapatos csoportban szerepelhet. A feszült politikai helyzet miatt Azerbajdzsán és Örményország nem kerülhetett azonos csoportba. Az európai selejtezők hivatalosan 2016. szeptember 4-én rajtolnak. "Az én megbízatásom négy mérkőzésre szól, a világbajnoki selejtezők pedig még távol vannak, de sportigazgatóként is úgy gondolom, összességében jónak mondaható a sorsolásunk, hiszen a negyedik, ötödik és hatodik kalapból olyan ellenfeleket kaptunk, amelyek ellen nyernünk kell majd a sorozatban - idézte az mlsz.hu

Bernd Storckot

, a magyar válogatott megbízott szövetségi kapitányát. - Feröerrel a mostani Eb-selejtező sorozatban, Andorrával az előző vb-selejtező sorozatban voltunk egy csoportban, ezért aktuális képünk van mindkét válogatott játékerejéről. A portugál csapat kiemelkedik a csoportból, de két éve még Svájc is a nyolcadik helyen állt a FIFA világranglistáján, tehát nem kérdés, hogy mindkét együttes előttünk jár jelenleg. Ezzel együtt hazai pályán, egy jól szervezett magyar válogatottnak egyik rivális ellen sem kell majd esélytelenül felmennie a pályára".

A csoportok:

A csoport:

Hollandia, Franciaország, Svédország, Bulgária, Fehéroroszország, Luxemburg

B csoport:

Portugália, Svájc, MAGYARORSZÁG, Feröer-szigetek, Lettország, Andorra

C csoport:

Németország, Csehország, Észak-Írország, Norvégia, Azerbajdzsán, San Marino

D csoport:

Wales, Ausztria, Szerbia, Írország, Moldova, Grúzia

E csoport:

Románia, Dánia, Lengyelország, Montenegró, Örményország, Kazahsztán

F csoport:

Anglia, Szlovákia, Skócia, Szlovénia, Litvánia, Málta

G csoport:

Spanyolország, Olaszország, Albánia, Izrael, Macedónia, Liechtenstein

H csoport:

Belgium, Bosznia-Hercegovina, Görögország, Észtország, Ciprus

I csoport:

Horvátország, Izland, Ukrajna, Törökország, Finnország

A meccsnapok:

2016. szeptember 4-6. 2016: október 6-8. 2016. október 9-11. 2016. november 11-13. 2017. március 24-26. 2017. június 9-11. 2017. augusztus 31.-szeptember 2 2017. szeptember 3-5. 2017. október 5-7. 2017. október 8-10. pótselejtezők: első mérkőzés: 2017. november 9-11. visszavágók: 2017. november 12-14.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.