Sport

Labdarúgás: pénteken játssza első meccsét a délvidéki magyar válogatott

Labdarúgás: pénteken játssza első meccsét a délvidéki magyar válogatott

2015. július 29., szerda
Labdarúgás: pénteken játssza első meccsét a délvidéki magyar válogatott
delvidekvalogatott13_gs

A nyáron megalakult délvidéki magyar labdarúgó-válogatott első gyakorló mérkőzését vívja pénteken 18 órától, amikor is a kelebiai csapat pályaavatóján szerepel Apró Attila együttese. Az első barátságos mérkőzés előtt kérdeztük a válogatott edzőjét és életre hívóját.

Ünnep

A délvidéki magyar válogatott kelebiai mérkőzésének fővédnöke Kalmár Ferenc, Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért felelős miniszteri biztos. A felújított pálya ünnepélyes átadója pénteken 17.15-kor kezdődik, a magyar és a szerb himnuszt követően beszédet mond Maczkó József, a község polgármestere, az MLSZ képviselője, majd a pályát Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök áldja meg. A találkozó 18 órakor kezdődik.

Június közepén, a

mórahalmi összetartáson alakult meg

a délvidéki magyar labdarúgó-válogatott, így a Felvidék, Székelyföld és Kárpátalja után újabb elcsatolt terület válogatottja alakult meg. A keretet illetően annyi a kritérium, hogy az adott játékos délvidéki magyarnak vallja magát, illetve vagy ő vagy legalább az egyik szülője a mai Szerbia területén született legyen. A válogatott a megalakulást követően első felkészülési mérkőzését pénteken, a kelebiai pályaavató keretein belül játssza Kelebia Község Önkormányzata, az MLSZ Bács-Kiskun, illetve Csongrád Megyei Igazgatóságainak szervezésében, de hamarosan sor kerülhet az első hivatalos mérkőzésre is egy más válogatott ellen. „Most egy más réteg lesz megszólítva ezzel a gyakorló mérkőzéssel, ami a játékosokat illeti, mert az időpont ezúttal nem rajtuk múlott. Megtiszteltetés számunkra, hogy a kelebiaiak ránk gondoltak, hogy mi játsszuk az új pályán az első mérkőzést. Az időpont miatt mi is az amatőr felnőttek és akadémisták közül tudtuk a keretet összerakni, az első alkalommal az első osztályú játékosoktól kezdve mindenki képviseltette magát, most viszont csak a negyedosztálytól lentebb szereplő és a tehetséges utánpótláskorú játékosok kaptak meghívót. Az első hivatalos mérkőzésünket egy más nemzet alakulata ellen kell, hogy lejátsszuk, amit a következő válogatott szünetre, szeptember 3-5. között tervezünk; mivel nem szeretnénk megosztani a magyar közönséget, mindenféleképpen nemzetközi mérkőzést szeretnénk játszani, hogy aki magyar, az nekünk szurkoljon” - mondta el portálunknak a pénteki találkozó előtt

Apró Attila

, a csapat alapítója. Korábban szó volt róla, hogy Felvidék, Kárpátalja és Székelyföld válogatottja ellen egy négyes tornán léphet pályára augusztusban, ennek előkészítése még folyamatban van, így kezdték el szervezni a szeptemberi első, hivatalos mérkőzést, amelynek ellenfele még nem ismert, az viszont biztos, hogy Magyarországon lép majd pályára a Délvidék válogatottja. Apró Attila havonta egy összetartást tervez a továbbiakban, a stáb tagjai közül pedig többen már a pénteki meccsen is ott lesznek, még ha jelenleg tevékenyen nem is vállalnak részt a csapat felkészítésében. „Egy nagyon komoly stábot szeretnénk létrehozni a csapat mögé, akik közül nem mindenki délvidéki származású, viszont a lehetőségünk meglesz, hogy az ambiciózus, tehetséges fiatal szakembereket kineveljük. Ezért is kértem fel a területükön kimagasló szakembereket, hogy ne csak a játékosok terén, hanem a háttérben is folyamatot tudjunk menedzselni azzal, hogy megpróbálunk kitermelni szakembereket is. Ahogy fejlődik a válogatott, úgy mellette a szakma is fejlődjön, ezt szeretnénk a jövőben, így egy szakmai műhely van kialakulóban” - fogalmazott a csapat hátterével kapcsolatban Apró Attila.

A délvidéki magyar labdarúgó-válogatott pénteki kerete:

Kapusok:

Özvegy Tamás (Dunakanyar SE Szentendre) Szökő Tamás (FK Becej Óbecse)

Védők:

Rigó Ervin (FK Novi Becej - Új-Becse) Mácsai Dávid (Szegedi VSE) Szalai Áron ((Dunakanyar SE Szentendre) Lackó Zsolt (FK Tisza Adorján) Papdancsó Igor (FK Potisje Magyarkanizsa) Rúzsa Iván (FK Potisje Magyarkanizsa) Berec Illés (FK Vinogradar Hajdújárás) Mezei Olivér (Szentlőrinc SE)

Középpályások:

Barta Ottó (Tiszasziget) Hatala Krisztián (Nyers István Akadémia Tóthfalu) Nagy Zoltán (FK Tisza Adorján) Crkvenjakov Dalibor (Mórahalom VSE) Pócs Dániel (Mórahalom VSE) Faragó Dávid (Puskás Akadémia Felcsút U17) Bohata Ádám (Kaposvári Rákóczi U19)

Csatárok:

Mihalecz Sándor (FK Becej Óbecse) Besenyi Ervin (Nagyatádi FC) Csanádi István (III. Kerület TVE U21) Kerekes Krisztián (DVSC/DLA U18)

Pénteken első gyakorló mérkőzését vívja a délvidéki magyar labdarúgó-válogatott a kelebiai pályaavató keretein belül.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=556187

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.