Sport

Labdarúgás: elkészült az új móravárosi sporttelep + FOTÓK

Labdarúgás: elkészült az új móravárosi sporttelep + FOTÓK

2015. július 22., szerda
Labdarúgás: elkészült az új móravárosi sporttelep + FOTÓK
sandor_csikar_grund04_gs

Véget értek a munkálatok a Móravárosi Kinizsi otthonául szolgáló sporttelepen: a csapat megújult öltözőkkel és pályával várja ellenfeleit a következő megyei másodosztályú idényben. A fejlesztés nem csak a klubot, hanem a városrészt is szolgálná, erről beszélgettünk Varga Gáborral, a Kinizsi elnökével.

Megújult környezetben, csodás öltözőkkel fogadhatja ellenfeleit a következő idényben a Móravárosi Kinizsi megyei másodosztályú labdarúgó csapata. A gárda otthonául szolgáló sporttelepen, amely a Sándor Csikar Grund nevet viseli, elkészültek a felújítási munkálatokkal, a hivatalos átadó ünnepségre azonban még várni kell. „Szeptember 13-án lesz a hivatalos átadó a Móravárosi Napok keretein belül. Egy elég komplex beruházás volt, mert egy nagy területen egy olyan sportcentrum épül, ami a városban nem nagyon van. Van egy nagy élőfüves, a szabványoknak megfelelő pálya, van egy 20x40-es, körben labdafogó hálóval ellátott műfüves pálya, illetve egy öltöző komplexum, ami négy öltözőből és a kiszolgáló helységből áll. Ezeket mind támogatásokból, pályázatokból tudtuk felépíteni” – részletezte az egyre szépülő móravárosi sporttelep kapcsán

Varga Gábor

, az egyesület elnöke. Mint azt az elnök elmondta, 2010-ben gyakorlatilag semmi nem volt a most felépült öltözők és pályák helyén, csak akácos erdők és szemétlerakó. Akkor azt gondolták, hogy soha nem fogják tudni megvalósítani ezeket a beruházásokat, de a környékbeliek összefogásával, és az MLSZ támogatásával végül ez sikerült.

A városrészt is segítheti az új sportcentrum

„Ez nem csak az egyesület számára öröm, hanem a városrész számára is egy hatalmas fejlődés, ugyanis itt Móravárosban alig van ilyen közösségi hely, ahova ki tudnának menni az emberek, és ez majd pont azt a célt fogja szolgálni, hogy akár családi napokat, kisebb rendezvényeket tudnak itt tartani, illetve a szabadidősport kulturált eltöltését is meg lehet itt valósítani, azzal együtt, hogy mi ezt már be is indítottuk, hiszen együttműködésben vagyunk a környékbeli iskolákkal, óvodákkal, délelőttönként tornaórákat is tartanak itt. A korosztályos bajnokságokban elindítottuk főleg környékbeliekből álló csapatainkat, egészen az 5 évestől a 16 évesig minden korosztályban tudtunk indítani legalább egy-egy csapatot, ami egy óriási fejlődés egy vadonatúj egyesület életében. Közel 100 gyerek, és 50 felnőtt sportolását ki tudjuk szolgálni, és az egész városrészt tudjuk ezzel szolgálni” – fogalmazott a Móravárosi Kinizsi elnöke.

sandor_csikar_grund01_gs

Ahogy azt Varga Gábor elmondta, a városrészben kevés olyan terület van, ahová szabadon be lehet menni sportolni, a Kinizsi pályájának környékére ugyanakkor futni járnak az emberek, az apukák pedig kisgyermekeikkel közösen fociznak, illetve az utánpótlás csapatoknál az edzéslátogatottságra sem lehet panaszuk. Mint azt az elnök hozzátette, a grund sem véletlenül került elő a névválasztásnál. „Egyik célkitűzésünk az, hogy minél jobban támogassuk a tömegsportot, ezért is került bele a grund a névbe. A gyerekeken és az ő sorsukon keresztül lehet jövője a magyar futballnak” – fejtette ki Varga Gábor. A Móravárosi Kinizsi az előző szezonban bár kieső helyen végzett a megyekettőben, azonban a következő évadot is a másodosztályban kezdheti meg. A csapathoz a nyáron több labdarúgó is érkezett, többek között az NB III-ban szereplő SZEOL SC kapusa,

Dongó Dénes

is, valamint az eddig a KEAC-ot erősítő

Tóth Péter

, és a Gyálarétben futballozó

Hamza Tibor

is a Kinizsiben rúgja a bőrt a következő idénytől, akárcsak az új igazolás,

Huszka Ádám

. „Tudni kell a csapatunkról, hogy ez elsősorban egy baráti társaság, és csak másodsorban egy sporttevékenységet végző férfiak összejövetele. Ezzel együtt is a célkitűzésünk a tisztes helytállás a megyei bajnokságban. Ezek az igazolások, amik most, és esetleg a közeljövőben még lehetnek, azok mind azt szolgálják, hogy egy jó társaságot kialakítsunk, egy jó baráti társaság jöjjön létre. Minden egyes ember, aki ide jár, az költségtérítés nélkül teszi ezt, mindenki örömből és a barátok miatt jár hozzánk. Dénessel felvettük a kapcsolatot, és örömmel jön hozzánk” – tért ki a Kinizsi következő idénybeli céljaira Varga Gábor. Az egyesület egy újabb válogatott sikerre lehetett büszke, hiszen a móravárosiak játékosa,

Annus Ádám

ezüstérmet szerzett a magyar orvosválogatottal

az Egyesült Államokban megrendezett világbajnokságon. „Nagy büszkeséggel tölt el minket az, hogy csapatunk jó pár tagja orvosi, vagy jogi diplomával rendelkezik. A klubunknak nagyon sok dicső játékosa volt, akire érdemes emlékezni, és a gyerekek elé példaképként állítani. Ádám is ilyen, hiszen nem sok világbajnoki ezüstérmet köszönhetünk Szegeden, még ha csak orvosválogatottként is, de azt gondolom, hogy ez is egy remek eredmény, amiért nagyon sokat kell dolgozni, nagyon sokat kell edzeni, küzdeni, és ez bizony követendő lehet a gyerekek számára is. Befektetett energiával nagyon sokra lehet vinni” – válaszolta a SZEGEDma.hu-nak Varga Gábor. A Móravárosi Kinizsi a Deszk ellen, augusztus 22-én kezdi meg a megyei másodosztályú bajnokságot – szeptember 13-án pedig átadhatják a felújított sportcentrumot.

Szeptemberben adhatják át az elkészült Sándor Csikar Grundot.http://szegedma.hu/?p=554850

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.