Bulvár

Közel ezerháromszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében szombaton

Közel ezerháromszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében szombaton

2015. július 26., vasárnap
Közel ezerháromszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében szombaton
Illegális bevándorlás - Migránsok Szabadkán

Csongrád megye déli részén 1280 határsértőt, köztük 223 gyermeket tartóztattak fel a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve szombaton – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Szenti Szabolcs

közölte, a legnagyobb csoportot hajnalban, Ásotthalom külterületén fogták el, ott 54 pakisztáni, három iráni, négy bangladesi, egy nigériai, két szudáni, négy afgán, egy palesztin és hét eritreai állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt. A szegedi járőrök este elfogtak egy helyi férfit is, aki hat szír állampolgárt szállított gépkocsijában. A 19 éves sofőr ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség. Országszerte tiltott határátlépés miatt szombaton 1584 embert fogtak el a rendőrök, nyolc esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Csongrád megye déli részén 1280 határsértőt, köztük 223 gyermeket tartóztattak fel a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve szombaton - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=555759Fotó: Molnár Edvárd/MTI (archív)

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.