Közélet

Kósa Ferenc fotókiállítására Hódmezővásárhelyre látogatott Áder János

Kósa Ferenc fotókiállítására Hódmezővásárhelyre látogatott Áder János

2015. július 6., hétfő
Kósa Ferenc fotókiállítására Hódmezővásárhelyre látogatott Áder János
Áder János; Herczegh Anita; Kósa Ferenc

Hódmezővásárhelyre látogatott hétfőn Áder János köztársasági elnök, az államfőnek és feleségének, Herczegh Anitának Kósa Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező bemutatta Az idő egésze című, az Alföldi Galériában látható fotókiállítását.

A tárlat megtekintése után

Áder János

újságíróknak elmondta, régóta ismeri

Kósa Ferencet

, és nagyra tartja munkáját. Tízezer nap című vizsgafilmje a magyar filmművészet egyik alapalkotása, melyről "méltatlanul keveset beszélünk" – tette hozzá. Az államfő úgy fogalmazott, a kiállítás látogatói Kósa Ferenc fotográfusi arcát ismerhetik meg a galériában. A művész képeivel megtanítja az embereket: ne csak nézzenek, hanem lássanak is, ne tekintsék múló pillanatnak a szemük előtt feltáruló látványt, hanem hagyják, hogy az megérintse őket - mondta Áder János. Fotográfiái a lét filozofikus kérdéseiről is mesélnek. Arra a kérdésre, mi végett vagyunk a világon, Kósa Ferenc azt a választ adja, azért, hogy valahol a természetben legyünk, megtartsuk azt a kapcsolatot, melyet születésünk pillanatában megörököltünk – hangsúlyozta a köztársasági elnök. Áder János szerint a művész fotográfiáival figyelmeztet arra is, hogy olyan kincs van a kezünkben, melyre ha nem vigyázunk, el fog tűnni. Ha azt a pusztítást, amit az elmúlt évtizedekben végeztünk, folytatjuk, ilyen képek néhány évtized múlva már nem készülhetnek – figyelmeztetett a köztársasági elnök. Kósa Ferenc bravúros épületfotóival felhívja a figyelmet arra is, hogy a természeti kincsek mellett épített örökségünkre is ügyelnünk kell – mondta az államfő. Az idő egésze című tárlat július közepéig látható a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában.

Hódmezővásárhelyre látogatott Áder János - az államfőnek és feleségének Kósa Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.