Bulvár

Koktéllal és szarvaspörkölttel ünnepelte második születésnapját az Erdő Lakói napközi + FOTÓK

Koktéllal és szarvaspörkölttel ünnepelte második születésnapját az Erdő Lakói napközi + FOTÓK

2015. július 25., szombat
Koktéllal és szarvaspörkölttel ünnepelte második születésnapját az Erdő Lakói napközi + FOTÓK
csaladi_nap34_gs

Ünnepet ültek a Búzavirág utcai Erdő Lakói Családi Napközi és Gyermekmegőrzőben csütörtökön, az idén két éves napközi vetélkedőkkel, zsonglőr játszóházzal és sok finomsággal várta a gyerekeket és szüleiket.

Bármixer által kevert ingyen koktél, arcfestés, csillámtetoválás, vetélkedők, zsonglőr bemutató és játszóház, szarvas- és sertéspörkölt - senki sem unatkozhatott az

Erdő Lakói napközi

születésnapi buliján csütörtökön. A tombola és a zsákbamacska nyereményein kívül a gyerekek idén egy bábszínházat is kaptak ajándékba a napközi születésnapjára. "Két éve nyitott meg a napközi Petőfitelepen, egy családi ház alsó részében, ennek évfordulójára a hozzánk járó, a tavaly elballagott, valamint az ősszel nálunk kezdő gyerekeknek egy ünnepséget szerveztünk" - mondta el hírportálunknak

Puskásné Kisbodri Cecília

, az intézmény háziasszonya. A rendezvény célja, a

tavalyi bulihoz hasonlóan

az, hogy anya, apa, nagyszülő, testvérek összegyűljenek és együtt játszanak, vetélkedjenek és a szokásos tombolahúzással, zsákbamacsakavásárlással olyan élményt nyújtsanak a gyermekeknek, ami kötődést alakít ki az intézménnyel. "A szülők várták ezt az eseményt, és készültünk rá mi is, ugyanis közösségépítő jellegű összejövetel ez itt Petőfitelep szívében, valamint a napközi életében is nagyon fontos ez a rendezvény, megemlékezünk arról, hogy már második éve működőnk sikeresen, és szeretnénk ezt a hagyományt továbbvinni, továbbfejleszteni a napközit" - fejtette ki a gyermekmegőrző vezetője.

csaladi_nap25_gs

A család minden tagja együtt szórakozhatott.

Az ünnepségen - amellett, hogy köszöntötték a szeptembertől a napközibe járó kicsiket - elbúcsúztak a tavalyi ballagóktól is, ugyanis nyolc kisgyerek ment tovább óvodába. "Tavaly már óvoda szerettünk volna lenni, de az anyagi helyzetük nem engedte meg, támogatást sajnos nem kaptunk sem az államtól, sem az önkormányzattól, így nem tudunk óvodapedagógust alkalmazni, még félállásban sem, amit a jogszabályok előírnak az óvodává váláshoz" - tájékoztatott Puskásné Kisbodri Cecília. A szervező kiemelte, hogy a rendezvény összekötő kapocs a szülők között, így ugyanis nem csak hétköznap kutyafuttában találkoznak, hanem szabadon, hosszabb időt tudnak együtt eltölteni, szórakozni, erősítve a petőfitelepiek körében az összetartást.

csaladi_nap54_gs

Az Erdő Lakói folyamatosan bővül, terasszal, egy harminc négyzetméteres kisállat-simogatóval, valamint egy egy százötven négyzetméteres füves területtel, ahol a gyerkőcök szabadon mozoghatnak, medencével a pancsoláshoz. Ezekre a bővítésekre szükség is van, mivel egyre többen hozzák a napközibe a gyereküket, és egyre korábban, már 8-10 hónapos korban is. "A környék védőnője megerősítette, hogy sok a kismama Petőfitelepen, vagyis egyre népesebb lesz a napközi, a szülők számítanak rá, valamint az Erdő Lakói hozzájárul ahhoz, hogy bátrabban vállaljanak gyereket, hiszen már a kistestvér is idejön a nagy tesó után, tehát van utánpótlás" - ismertette a napközi jövőjét illetően Puskásné Kisbodri Cecília.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.