Közélet

„14 ezer forintot fizettem férjemmel a parkolásért” – így állhatunk meg gépkocsival a klinikáknál

„14 ezer forintot fizettem férjemmel a parkolásért” – így állhatunk meg gépkocsival a klinikáknál

2015. július 29., szerda
„14 ezer forintot fizettem férjemmel a parkolásért” – így állhatunk meg gépkocsival a klinikáknál
klinikaparkolo03_gs

2015. március 16-ától új parkolási rendet vezettek be SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ „B” Klinika Parkjában. Kíváncsiak voltunk az új szabályozással kapcsolatos tapasztalatokra.

Aki próbált már gépkocsival parkolóhelyet keresni a klinikák környékén, tudja, hogy ez nem egyszerű feladat. Olvasónk gépkocsiját vizslatta, járműve oldalában közel 150 eurós (napi árfolyamon mintegy 47 ezer forint - szerk.) kár keletkezett aznap. Lapunk kérdésére elárulta, kára ellenére is mindig utcán parkol egész napos parkolójegyet vásárolva, ha vizsgálatra jön. Nem gondolkodott az intézményen belüli parkolásban, de a mozgáskorlátozott igazolvánnyal való ingyenes beléptetést fontosnak tartja. A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezőknek vagy a tartós betegeknek továbbra is ingyenes a parkolás az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ „B” Klinika Parkjában. Mások számára viszont a gyulai, kecskeméti, debreceni példa nyomán bevezetett intézkedés értelmében az első fél óra parkolás ingyenes, majd ezt követően fél óránként 600 forint ellenében vehetik igénybe a szolgáltatást. Külsős látogatók számára kétirányú forgalom a Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ felől maradt meg, míg az Oldal utcából be-, a Bánomkert sorompója felől pedig a kihajtás vált lehetővé. Az intézmény területén két helyen lehet fizetni, a gyermekklinika belső oldalán a kijárat előtt, illetve a 265 ágyas klinika mélygarázsánál, ezt követően negyedóra áll rendelkezésre a távozásra. A felsoroltak elhelyezkedését olvasóink a mellékelt térképen megtekinthetik. A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ nyilatkozata szerint „a bevételt az egyetem a rendszer üzemeltetésére, fejlesztésére a klinika park zöldterületeinek és belső úthálózatának rendbetételére, felújítására kívánja fordítani".

Kilinikakert_parkolas_2015 jpg

Egy, a fiát vizsgálatra hozó anyuka is hasonlóképp tekint e bevételre. Örül ugyan neki, hogy fejlesztésekre fordítják az így megszerzett bevételt. Azt azonban felháborítónak tartja, hogy nincsen maximalizálva a fizetendő összeg. Gyermeke mandulaműtétjére várva ugyanis férje 8 ezer forintot, ő maga további 6 ezer forintot fizetett parkolásért. Véleménye szerint nem elég egyértelmű a tájékoztatás, csak a parkolóból kifelé menet tudták meg, hogy összesen 14 ezer forintot kell fizetniük. Legközelebb inkább a külső részen parkolnak, egy napi érvényességű városi parkolójegy ugyanis alig több mint 1500 forint.

2015. március 16-ától új parkolási rendet vezettek be SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ „B” Klinika Parkjában - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=546083

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.